avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura in euro, plata in lei??!!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura in euro, plata in lei??!!

Buna ziua,

ma aflu intr-o situatie ciudata (ciudata pt mine), dar sper sa-mi puteti da un raspuns...
Am cumparat ceva produse de la un partener extern din magazinul lui online cu ajutorul cardului bancar atasat contului curent (in lei) al firmei mele. Pe extras apare operatiunea ca s-a debitat contul in lei, dar factura primita este in euro. Practic am o factura in euro, iar o plata in lei (efectuata din contul in lei).
Intrebarea este cun se poate regla soldurile, cum se poate "lega" plata in lei cu factura in euro.

Sper sa existe o solutie...

astept cu interes parerile dvs.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 15:54, 5 Septembrie 2009
Valoarea din extrasul de cont o impartiti in doua: (1) valoarea facturii exprimata in lei la cursul BNR la data facturarii, valoare pe care - presupun si asa e si corect - ati inregistrat-o in contabilitate + (2) diferenta ramasa se trece pe cheltuieli cu diferentele de curs valutar.

Se crediteaza contul 5121 cu valoarea totala si se debiteaza conturile 401 cu valoarea de la punctul (1) si 665 cu valoarea de la punctul (2).
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2009
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente de curs valutar mihaelaaneta mihaelaaneta Pentru clienti interni contractele le incheiem in euro, cuprinzand rate lunare. Emitem factura in lei , la cursul BNR din ziua facturarii. 1. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Curs inregistrare incasare rodia rodia Buna ziua, Am urmatoarea speta: Am incasat in avans o suma pt.livrarea unor marfuri, pt.export. Suma am incasat-o in data de 20.10.2012 iar cursul era ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile leasing operational tampau gabriela tampau gabriela SC a incheiat un contract de leasing operational pentru un autotractor transport marfa valoare contract 90134 euro. Societatea a platit suma de 17500 euro ... (vezi toată discuția)