ma aflu intr-o situatie ciudata (ciudata pt mine), dar sper sa-mi puteti da un raspuns...
Am cumparat ceva produse de la un partener extern din magazinul lui online cu ajutorul cardului bancar atasat contului curent (in lei) al firmei mele. Pe extras apare operatiunea ca s-a debitat contul in lei, dar factura primita este in euro. Practic am o factura in euro, iar o plata in lei (efectuata din contul in lei).
Intrebarea este cun se poate regla soldurile, cum se poate "lega" plata in lei cu factura in euro.
Valoarea din extrasul de cont o impartiti in doua: (1) valoarea facturii exprimata in lei la cursul BNR la data facturarii, valoare pe care - presupun si asa e si corect - ati inregistrat-o in contabilitate + (2) diferenta ramasa se trece pe cheltuieli cu diferentele de curs valutar.
Se crediteaza contul 5121 cu valoarea totala si se debiteaza conturile 401 cu valoarea de la punctul (1) si 665 cu valoarea de la punctul (2).
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.