avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sambete si duminici la munca???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sambete si duminici la munca???

Salutare !!!! Am si o nelamurire: Lucrez intr-o fabrica cu 700-800 de angajati, si odata cu schimbarea directorului (cel nou) a venit cu niste modificari asupra programului.Lucrez intr-o sectie cu 70-80 de angajati majoritatea lucrand numai schimbul 1 adica de la ora 07-15,in aceasta sectie doar in departamentul unde sunt eu se lucra pe schimburi mai exact 3,2,1 de luni pana vineri inclusiv.Sambetele si duminicile un singur schimb maxim doua gen schimbul 1 si 2,acestea intrand la ore suplimentare si fiind platite.
Noul director a cerut o programare a schimburilor astfel in cat sa existe flux contiunuu adica sa se lucreze 3 schimburi pe zi 7din 7 30din 30 de zile.E normal sa ceara dom.Director o astfel de programare atata timp cat in contractul colectiv de munca pe fabrica e trecuta saptamana de munca de luni pana vineri inclusiv,despre sambate si duminicii fiind mentionat ca se considera ore suplimentare si ca angajatorul are obligatia sa le plateasca dublu.
E normal sa ceara doar verbal o astfel de programare, fara sa elibereze decizie de flux continuu?????(practic prin aceasta masura sa urmarit neplata orelor suplimentare).Si as mai avea o nelamurire: e normal ca intr-un departament dintr-o sectie de peste 1500 de metrii patrati sa lucreze un singur om pe tura?(singur in toata sectia de peste 1500 de metrii patrati schimbul 2 si schimbul 3)
E ceva ilegal aici? Pot reclama lucrurile astea la I
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:19, 11 Ianuarie 2017
1. Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

2. Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

3. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
i) nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
j) nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
m) incalcarea de catre angajator a obligatiei prevazute la art. 27 si 119, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament de ordine interioara valivaru valivaru Poate angajatorul, sa oblige angajatii pe R.O.I. sa muncesca, sambata si dumineca adica {8 ore pe zi 5 zile pe saptamana liber 2 zile nu sambata si duminica} ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare soluicius soluicius Buna ziua, Lucrez intr-o fabrica ca functionar administrativ. Aici sefii te obliga sa faci cat mai multe ore suplimenatre(in jur de 11-12 ore de L-V, si 8 ore ... (vezi toată discuția)
Zile libere acordate într-o săptămână emil florian emil florian Buna ziua. cate zile libere se acorda intr-o saptama completa de munca (7/7) si cum. Intreb pentru ca sunt firme care acorda o singura zi avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)