avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema asociatie de proprietari

Buna ziua.
Suntem o asociatie de proprietari din comuna Giroc(Timis) Suntem 3 vile cu cate 4 apartamente /vila(12 proprietari)
Problema consta in felul urmator sunt Presedintele asociatiei de proprietari din cele 3 vile.O familie de tineri din Asociatie ne sicaneaza intruna,am montat poarta electrica (ei nu au vrut) acuma vrem sa punem lumina in curte 11 apartamente doresc aceasta lucrate, ei nu doresc. Ne sicaneaza ca nu le trebuie, lasa poarta mare de acces autoturisme deschisa de razbunare,poarta de acces pietonal nu o inchid cand ies din imobil ,dau muzica tare,tropaie in apartament,nu le convine nimica nici o investitie de modernizare a imobilului.Din punctul lor de vedere nu le trebuie Administrator,femeie de service...nimica .Sa discutat cu ei si degeaba stiu una si buna au alarma de 3000 lei si nu ii intereseaza nimica.Am discutat cu ei la sedinata sa inaltam gardu nu vor.In fiecare luna vor sa vada facturiile asociatiei.Oameni deja din asociatie nu ii mai suporta.Ce este de facut cu acesti oameni ca sa nu ne mai sicaneze si cum am putea sa ii facem sa inteleaga ca facem asta pentru confort si siguranta.Sa discutat ca in urma votului trebuie sa participle la strangerea de bani pentru inaltarea gardului si acea familie a zis : Noi nu platim ca nu suntem obligati(dati-ne in judecata).
Pentru inaltarea gardului I-mi trebuie autorizatie de constructie? El exista are 1 m dar vrem sa il ridicam mai sus pentru siguranta copiilor si confort si siguranta.
Astept un sfat va rog.
Cel mai recent răspuns: apafaian , utilizator 14:01, 16 Ianuarie 2017
Daca ziceti ca sunteti organizati in as. prop., toate masurile despre care vorbiti trebuie discutate si aprobate in AG. Desigur, cineva mai in tema sa va ajute cu un buget de venituri si cheluieli.
Ei, odata aprobata o masura sau un set de masuri, treceti pe lista de plata cheltuieli pentru constituirea acestor fonduri. Daca aveti administrator, acesta stie ce are de facut.
Tinerii, nu vor sa achite, raman cu restanta. Daca in continuare refuza sa-si achite debitele, dupa 90 de zile incepeti sa le calculati penalizari si desigur la un moment dat se ajunge si in instanta.

Daca din partea dvs. totul este facut legal, nu va sfiiti sa-i actionati in justitie (apelati la un avocat).

Pentru galagie, muzica tare, tropaiala - anuntati politia la orice ora (sa aveti si martori),
In zona dvs. eu am anuntat org. de politie - pentru un caz asemanator si acestia s-au deplasat foarte repede, Au constatat ca aveam dreptate si probabil ca i-au atentionat, pentru ca s-au linistit si nici nu au mai repetat „figura”.
Succes!
Constituirea in asocaitie de proprietari va ofera multe avantaje iar dansi ca proprietari se supun deciziei adunarii generale chiar daca sunt membri sau nu (legea 230/2007 art 24 alin 4)
Cu privire la galagie tot in adunare generala puteti adopta un regulament de ordine interioara care sa contina si program de liniste (cf legii 91/1991)
Orice doriti sa construiti , atata timp cat aveti scandalagii in asociatie, este indicat sa obtineti autorizatie de construire.
Pentru neplata, atata timp cat nu va abateti de la legea 230/2007 si hg 1588 de aplicare a legii (liste intocmite corect, existenta cenzor, administrator cu atestat, forme corecte de angajare ptr personal) puteti merge in instanta dupa 90 zile pentru recuperarea debitului.
adam grecu: politia nu poate fii chemata oricand pentru tulburarea ordinii si linistii publice. sunt anumite ore in care pot intra sub incidenta legii 61/1991, si anume: 22-8 si 13-14.
Problema este ca nu vor cam nimica sa faca aceasta familie de tineri 28 ani nu ii intereseaza nici o modernizare?

Art. 40
Asociatia de proprietari are obligatia sa ia masuri cu privire la imbunatatirea confortului termic al cladirii.
deci are obligatia?
pai si daca montam 2 stalpi de iluminat in interiorul curti ne trebuie autorizatie de constructive?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de liniste? georgianaion16 georgianaion16 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc in care vecinii sunt destul de galagiosi. Problema mea si a sotului meu este ca noi trebuie sa ne odihnim, sa citim, sa ... (vezi toată discuția)
Termoizolare exterioara vio254 vio254 am termoizolat un perete pe casa scarii , si ma tat cert cu administratorul ca imi trebuie autorizatie de constructie si aprobare de la presedintele de bloc ... (vezi toată discuția)
Lzolarea termica este ilegala ? ioanbranza ioanbranza Buna ziua ! As dori sa va intreb daca exista vreo lege privind izolarea blocurilor înalte( mai mare de 12m) cu polistiren, care ar fi interzisă prin ... (vezi toată discuția)