avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Lucru fara firma si acte.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Lucru fara firma si acte.

Ce risca cineva, care de exemplu pune unghi acasa fara firma fara nimic?
Ce pot sa faca cei de la fisc pot sa intra in casa sa vada ce face?
Cel mai recent răspuns: Tessa_2 , utilizator 15:27, 13 Ianuarie 2017
Buna ziua,

Teoretic, inspectorii fiscali pot constata direct desfasurarea de activitati cu caracter comercial fara a detine forme legale. Tot teoretic, savarsiti infractiunea de evaziune fiscala in momentul in care nu declarati banii proveniti din activitati comerciale.

Practic, ar fi cam dificil sa intre cineva peste dvs. in casa ca sa va gaseasca in momentul in care prestati servicii. Doar daca se trezeste vreo clienta sa va faca plangere pe undeva, ar putea veni vreun inspector "sub acoperire", dar cred ca totusi au alte probleme mai grave de investigat.
Si ce amenda poate sa primeasca?
Depinde ce constata.
Ma refer daca este vinovat ce amende primeste?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat fara contract de munca emmiv2008 emmiv2008 Ce se intampla daca am avut un angajat, fara carte de munca,timp de o luna jumatate, dupa care am renuntat la serviciile lui? in perioada asta eu l-am platit, ... (vezi toată discuția)
Evazionist fiscal ce sunt- sunt cercetat de politie dorudoru dorudoru AJUTOOOR -EVAZIUNE FISCALA -SUNT ANCHETAT DEGEABA! CE POATE SA-MI FACA ? Am inchiriat apartamentul timp de 1 an si opt luni - fara a inregistra inchirierea ... (vezi toată discuția)
Marfa fara factura alexandrabolboaca alexandrabolboaca in cazul in care un control al garzii financiare descopera faptul ca firma care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul da sper vanzare marfa fara ... (vezi toată discuția)