avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna - caz fortuit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna - caz fortuit

Buna ziua,

Dupa cum probabil se cunoaste din mass-media, multi romani si-au prelungit vacantele din cauza vremii nefavorabile din Romania sau alte tari afectate de ninsori.

Eu ar fi trebuit sa ma intorc din vacanta (petrecuta in alta tara) Duminica trecuta. Din cauza vremii nefavorabile, Turkish Airlines a amanat foarte multe curse. M-am intors ieri, prelungindu-mi astfel vacanta cu trei zile.
Desi nu mi-am dosit asta (nu pot sa spun ca a fost rau) insa, nu a existat o posibilitate sa ma intorc la munca in timp util. A trebuit sa insist sa fiu rerutat si sa imi petrec 24 de ore pe drum, cu doua escale in loc de una. Daca nu as fi insistat, turcii m-ar fi trimis in tara chiar si dupa o saptamana sau chiar saptamana viitoare.

Exista posibilitatea ca aceste trei zile sa nu fie considerate zile de concediu de odihna?
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2017
emillius, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 12 Ianuarie 2017
Cum ati dori sa fie considerate cele 3 zile suplimentare in care v-ati aflat?
Le puteti solicita ca zile de concediu de odihna ori concediu fara plata.
Sau luati 3 zile de concediu medical!;);)
O varianta ar fi sa fie considerate trei zile de concediu de odihna adaugate la cele 21 de zile de CO la care am dreptul conform contractului de munca. Asta presupun ca ramane la latitudinea angajatorului.
Legal, angajatorul are vre-o obligatie sau angajatul are vreun drept in acest sens?
Nu pot fi adaugate atata timp cat in c.i.m. aveti 21 zile.
Acele zile se vor scade din concediul de odihna (daca doriti), sau va faceti cerere ptr concediu fara plata. Altfel veti fi pontat absent.
Angajatorul nu are nicio obligatie.
Rămâne doar la înțelegerea dvs. Cu angajatorul. Sunt mai multe variante:
1. Învoire plătită
2. Învoire neplătita
3. Absenta nemotivata ( aici e mai sensibil- din cauza Roi și Ccm)
Pentru concediu fără plata ar fi trebuit sa va suspende contractul pentru cele 3 zile.
Nu se pot adaugă zile de concediu decât dacă mai aveți zile co neefectoate din 2016.
MarincaG a scris:

....
Pentru concediu fără plata ar fi trebuit sa va suspende contractul pentru cele 3 zile.
Nu se pot adaugă zile de concediu decât dacă mai aveți zile co neefectoate din 2016.

Pentru CFP nu este obligatorie suspendarea c.i.m.... cititi art.54 C.mun.

Acele pot fi adaugate la zilele de CO, daca se modifica durata c.o. prevazute in c.i.m. printr-un act aditional . De exemplu, se modifica durata CO de la 21 de zile lucratoare la 24 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna muraruana muraruana Buna ziua. Ma puteti lamuri cu luarea concediului de odihna. Acordam angajatilor 11 zile consecutive de concediu si mai raman 10 din cele 21 de zile de ... (vezi toată discuția)
Preaviz carmenistan carmenistan Buna ziua, Sint un salariat care urmeaza a fi disponibilizat in urma restructurarii de la CFR.Marfa deoarece unitatea in care lucram deocamdata se va ... (vezi toată discuția)
Contract determinat, ore suplimentare sau concediu TALIOARA TALIOARA Buna seara, Am doua intrebari la care as dori sa ma ajutati cu un raspuns: 1-am contract pe perioada determinata(la sfarsitul lunii urmeaza sa imi expire a 3 ... (vezi toată discuția)