avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Confirmare cadastru la vanzare teren?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Confirmare cadastru la vanzare teren?

Buna ziua,
Doresc sa vand un teren iar cumparatorul vrea sa obtina o "confirmare" a masuratorilor cadastrale existente (din 2009), printr-o noua masuratoare. Dupa spusele lui, in urma acestei noi masuratori va rezulta un proces verbal pe care va trebui sa il semnam amandoi la notariat, in momentul tranzactiei. Pentru aceasta "confirmare" imi solicita copie dupa actul de identitate si dupa actul de proprietate, astfel incit cadastristul sa poata cere de la Oficiul de Cadastru cotele tuturor vecinilor (in numele meu, din mom ce eu sint proprietarul)... cred ca vrea sa confrunte cotele din cadastrul meu cu cele din inregistrarile vecinilor.
Facindu-se inainte de vanzare, in numele meu, presupun ca este ca si cum cumparatorul imi solicita mie aceasta actiune. Atat ca este dispus sa se ocupe el si sa plateasca el - cel putin asa afirma.
Este o cerinta uzuala? Ar trebui sa dau curs?
Exista motiv intemeiat sa contest/re-certific masuratorile existente?
Acest proces verbal este folosit de notari in tranzactie?

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune. zatara zatara Salutare! V-as fi recunoscator pentru informatii legate de urmatoarea situatie: Detin impreuna cu un prieten un teren intravilan agricol de 1000 mp, in ... (vezi toată discuția)
Cum remediem un cadastru gresit? anicagrecu anicagrecu Am cumparat un teren cu schita cadastrala gresita, mai exact la verificarea cotelor pentru proiect imprejmuire, s-a constatat ca e complet decalat. In ... (vezi toată discuția)
Cadastru cu probleme crismari crismari Buna ziua! Parintii mei au in proprietate un teren de 1000 metri cu casa aferenta, au cumparat-o acum 12 ani. Ca o paranteza spun ca de cand s-au mutat ... (vezi toată discuția)