avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum remediem un cadastru gresit?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum remediem un cadastru gresit?

Am cumparat un teren cu schita cadastrala gresita, mai exact la verificarea cotelor pentru proiect imprejmuire, s-a constatat ca e complet decalat. In consecinta cadastrul a fost facut fara a se masura in teren.
Cum se poate remedia?
Cine se face vinovat de acest fapt?
Cel mai recent răspuns: anicagrecu , utilizator 06:51, 3 Aprilie 2017
Buna seara, vreti sa spuneti ca la pichetarea terenului se suprapune cu al vecinului!? In aceasta situatie solicitati o rectificare cadastrala. Deci mergeti la un cadastrist si ... contra unei sume de bani va va face rectificarea cadastrala. Cine este vinovat!??? Cadastristu care a facut masuratoriile si nu sa informt la OCPI de ooordonatele raportate de cei care au mai facut masuratori inaintea lui. Astai tot, ideia este sa aveti toata suprafata de teren din acte, in caz contrar este mi complicat
Soimul xl a scris:

Deci mergeti la un cadastrist si ... contra unei sume de bani va va face rectificarea cadastrala. Cine este vinovat!??? Cadastristu care a facut masuratoriile si nu sa informt la OCPI de ooordonatele raportate de cei care au mai facut masuratori inaintea lui.



... daca este cadastristul vinovat... de ce trebuie omul sa plateasca din nou pentru rectificarea cadastrala ???
Cadastristul nu are nicio raspundere pentru greseala facuta ?
Tocmai asta intrebam...
Ce vina am ca acel cadastrist nu si-a facut treaba pentru care a fost platit?
Nu pot cere acestuia sa faca actualizarea gratuit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastrul vecinului intocmit gresit Silvia25 Silvia25 Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie: Vecinul meu si-a intocmit cadastrul in anul 2007 si a fost intocmit gresit deoarece punctele ... (vezi toată discuția)
Cadastru litan litan Buna ziua. In urma cu 3 luni am contactat un cadastrist pentru a .mi face masuratorile la un teren. De 3 luni astept sa .mi depuna documentatia cadastrala la ... (vezi toată discuția)
Suprapunere reala de terenuri Cristycheia Cristycheia Am un teren care are cadastru si este inscris in cartea funciara pe numele meu. Cadastrul si inscrierea in cartea funciara au fost facute de fostul ... (vezi toată discuția)