avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributie asigurari sociale-pensie-la PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributie asigurari sociale-pensie-la PFA

As dori sa stiu daca PFA are obligativitatea contributiei la pensie?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:28, 18 Martie 2017
Da, cu exceptia celor care obtin un venit anual mai mic de 12x0,35xvenitul mediu.
In completarea celor scrise mai sus, va rog sa cititi si instructiunile de completare la d600 pe care trebuie s-o depuneti pana la sfarsitul lunii ianuarie.
[ link extern ]
Da, daca se depaseste plafonul de scutire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depun d600? moonprincess moonprincess Buna ziua, Stiu ca am obligatia, in calitate de PFA, de a depune D600 pana la sfarsitul acestei luni. Am totusi o nelamurire. Din diverse surse inteleg fie ... (vezi toată discuția)
Clarificare pfa norma d600 pentru anul 2015 (posibil si 2016, 2017, 2018) gigel2007 gigel2007 Am PFA la norma iar in ianuarie 2015 NU am depus si NU am platit contributia la CAS (explic mai jos de ce). Am inteles la momentul respectiv dintr-un ... (vezi toată discuția)
Cas si cass activitati independente (limite, scutiri) dona77 dona77 Buna seara, Pentru activitati independente (profesii liberale), as avea nevoie, din practica, de cateva clarificari/confirmari privind CAS si CASS datorate, ... (vezi toată discuția)