avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fluturașul de salariu în format electronic - pe ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fluturașul de salariu în format electronic - pe ce perioadă de timp trebuie oferit accesul la el ?

Am o întrebare

lucrez la o firmă ce are în jur de 5-10 mii angajați în mai multe locații din Ro, atât cu producție fizică propriu-zisă cât și realizare programe de calculator, suport IT, etc.
firma este o filială a firmei mamă, prezentă și în Franța, Germania, US etc

de vreo 2 ani nu se mai dau fluturași de salariu pe hârtie ci în format electronic ( adică printr-o aplicație accesibilă în intranet numai din interiorul firmei )- tot ok..

ce mi se pare f ciudat e că nu se pot vedea fluturașii mai vechi de 5 luni
adică acum, ian 2017, pot vedea pt luna septembrie 2016, dar în aprilie 2017 nu mai pot accesa fluturasul aferent lunii septembrie 2016, deși există acum ( ian 2017 )
aveți idee ce ar spune legislația despre asta ?

Acum ceva vreme am întrebat la HR despre sitauția aceasta ciudată dar am primit un răspuns f evaziv .. probabil ei ascund ceva, nu știu exact ce anume dar posibil ceva ilegal

Vă mulțumesc pentru răspunsurile voastre.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2017
adrianfltm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 13 Ianuarie 2017
Nu exista niciun text de lege care sa prevada obligativitatea emiterii fluturasilor de salariu , situatie in care nu avem cum sa va spunem perioada de timp in care puteti accesa asa ceva la nivelul angajatorului dvs.

Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit (de exemplu, extrasul de contin situatii platii prin virament bancar)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nesemnarea unui stat de plata sau a unui document oficial Morisca10 Morisca10 Buna ziua As dori sa va intreb daca este legal ca angajatorul sa nu prezinte un stat de ... (vezi toată discuția)
Fluturasii de salarizare bcfbmv bcfbmv Spuneti-mi va rog daca este posibil ca, datorita faptului ca salariile sunt confidentiale, conducerea sa dispuna sa nu ni se mai dea fluturasii de ... (vezi toată discuția)
Obligatia angajatorului de a elibera fluturasi de salariu! este obligat sau nu?! roznovanu roznovanu pana pe data de 10.02 2010,am lucrat la o soc.din Afumati,timp de trei ani...in tot acest timp nu am vazut niciodata fluturasul,salariu il primeam in mana ... (vezi toată discuția)