Am castigat recent un proces in care am efectuat cheltuieli de judecata, reprezentant onorariu avocat de 1500 ron.
S-au depus 3 chitante de cate 500 ron. Din cauza ca am avut 2 avocati, primul a decedat, am avut 2 contracte de asistenta juridica, la dosar am depus doar contractul original al avocatului decedat pt ca instanta sa inteleaga de ce au aparut 1 chitanta pe numele unui avocat iar 2 chitante pe numele altui avocat.
Cu toate acestea, in final instanta scrie ca obliga paratul la plata a 500 ron onorariu avocat conform contractului de asistenta juridica depus la dosar.
Nu inteleg de ce instanta nu a citit toate chitantele depuse, stiam ca un contract e doar un inceput de dovada scris si nu face dovada platii ca si chitantele.
Va rog sa ma ajutati intrucat sunt confuz ce se poate face:
1. Cerere completare dispozitiv in care sa rog instanta sa se pronunte si asupra chitantelor avocatiale depuse la dosar in sensul completarii onorariului de avocat cu inca 1000 ron
SAU
2. Acesta este deja un motiv de apel cu privire la acordarea cheltuielilor de judecata, intrucat nu poate fi vorba de o omisiune totala a cheltuielilor de judecata
Opinez ca trebuie sa exercitati cale de atac. Completarea se cere daca instanta a omis sa se pronunte pe un capat de cerere, or, in cazul dvs., instanta s-a pronuntat pe cheltuielile de judecata.