intr-un litigiu comercial cui apartine sarcina probei?
am vandut o masina cuiva si acum vrea sa mi-o dea inapoi ca cica nu mai merge...dar eu i-am facut receptia, i-am pus-o in functiune...a semnat proces verbal. dar nu e stampilat....; am contract semnat si tampilat...
el acum sustine ca masina nu mai merge, mi-a adus-o inapoi, nu am primit-o si acum zice ca ma da in judecata. si o sa faca proba ca l-am inselat; nu recunoaste procesul verbal.
ce parere aveti? are sanse de castig? pv e semnat de directorul firmei.
oricum daca nu mai recunosc o sa cer verificare de scripte sau sa se inscrie in fals daca vor? alta solutie?
multumesc
ps: mi-a facut cerere ce conciliere? dar nu mi-a precizat nici o suma. e corect?
nu tr sa mearga pe reziliere/anulare contract?
eu cred ca singurul lucru care mi se poate intampla mie e sa ma oblige instanta sa iau masina inapoi...mai rau.....?
1. nu are voie sa nu precizeze suma, deoarece potrivit lui 720 indice 1C proc civ , numai pentru litigiile evaluabile in bani este obligatorie concilierea prealabila.
2. insusi faptul preluarii bunului si al folosirii acestuia constituie o dovada clara a acceptarii starii acestuia. Mai trebuie dovedit si ca acesta nu a fost depreciat tocmai din vina cumparatorului + sunt de discutat probleme de garantie, postgarantie.
3. sarcina probei revine reclamantului, dar mai exista si prevederile art 172 C proc civ...