avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... tot o vanzare..........
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

tot o vanzare..........

intr-un litigiu comercial cui apartine sarcina probei?
am vandut o masina cuiva si acum vrea sa mi-o dea inapoi ca cica nu mai merge...dar eu i-am facut receptia, i-am pus-o in functiune...a semnat proces verbal. dar nu e stampilat....; am contract semnat si tampilat...
el acum sustine ca masina nu mai merge, mi-a adus-o inapoi, nu am primit-o si acum zice ca ma da in judecata. si o sa faca proba ca l-am inselat; nu recunoaste procesul verbal.

ce parere aveti? are sanse de castig? pv e semnat de directorul firmei.
oricum daca nu mai recunosc o sa cer verificare de scripte sau sa se inscrie in fals daca vor? alta solutie?

multumesc

ps: mi-a facut cerere ce conciliere? dar nu mi-a precizat nici o suma. e corect?
nu tr sa mearga pe reziliere/anulare contract?

eu cred ca singurul lucru care mi se poate intampla mie e sa ma oblige instanta sa iau masina inapoi...mai rau.....?
Cel mai recent răspuns: avocat_rc , utilizator 12:45, 29 Noiembrie 2005
1. nu are voie sa nu precizeze suma, deoarece potrivit lui 720 indice 1C proc civ , numai pentru litigiile evaluabile in bani este obligatorie concilierea prealabila.
2. insusi faptul preluarii bunului si al folosirii acestuia constituie o dovada clara a acceptarii starii acestuia. Mai trebuie dovedit si ca acesta nu a fost depreciat tocmai din vina cumparatorului + sunt de discutat probleme de garantie, postgarantie.
3. sarcina probei revine reclamantului, dar mai exista si prevederile art 172 C proc civ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura prealabila art. 720^1 cpc ENGFULL ENGFULL in cazul in care debitorul nu s-a prezentat pentru concilierea prealabila , se incheie proces-verbal ? se mentioneaza ca nu a dat curs invitatiei si i se ... (vezi toată discuția)
Facturi neachitate cristiangheorghe cristiangheorghe Exista o modalitate legala (fara a fi nevoie de a apela la instanta) de a obliga un debitor care are facturi neachitate catre noi de trei luni. Multumesc. (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu in caz de dauna totala auto radu gheorghe radu gheorghe Buna ziua As dori sa incep prin a a spune ca am avut un accident auto in care cineva adepasit pe contrasens pe banda continua si m_a lovit frontal In urma ... (vezi toată discuția)