avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... De ce ....?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

De ce ....?

... trebuie sa pierd 5,49 lei, cheltuiti pe o punga de miez de nuca, "produs cu deosebita grija in Romania de S.c. Efes Export ... Maracineni jud Ag, distribuit in exclusivitate de Billa " , miez de nuca cu un gust execrabil, acru, rinced, cu termen de valabilitate 27.02.2010?

Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 12:42, 9 Septembrie 2009
ªi banii contează dar cel mai mult contează faptul că produsul respectiv trebuie retras de la vânzare pentru a nu mai fi cumpărat de alte persoane..De aceea trebuie anunţaţi domnii de la protecţia consumatorilor care între timp au devenit comisari.ªi ar mai fi si DSVSA (cei cu siguranşa alimentară).La câte organe de control sunt:stunned:
".....pentru a nu mai fi cumpărat de alte persoane"

asta e esenta , de aceea am deschis acest topic; si banii conteaza adevarat, dar important este sa afle si alti oameni ca acest produs, cel putin pentru mine , a fost ... teapa !
De aceea am dorit sa adunam aici, cu voia Dvs , toate tepele marunte , de zi cu zi, care ne sint oferite ... pina la plingerea catre OPC; nu am incredere in eficienta dumnealor, am motive intemeiate sa spun asta ; ce imi doresc cel mai mult este sa rezulte un "nomenclator" de tepe , sa stim si sa ne aparam singuri .
Ideea acetsui topic este deosebit de utila, sa speram ca va fi si vazut de multi useri..

Intradevar statusul merita pastrat :))
numai la noi se putea intimpla asa ceva. Trebuie ca cei de la sanatate publica sa verifice si sa retraga de pe piata un asemenea produs. Societatea producatoare sa i se retraga autorizatia de functionare pentru ca reprezinta un pericol pentru sanatatea noastra.
O alta intimplare , de data asta sper sa nu-mi pierd ratiunea expunerii, pentru ca ce voi spune e , dupa parerea mea, de-a dreptul halucinant:
- am cumparat de la supermarchet 2 cutii de lapte , pasteurizat, in data de 02.09.2009. In seara zilei , desfac o cutie si-i dau copilului , ca de obicei. Fiu-meu spune : mami,tu vrei sa ma otravesti ? Gust si eu, si nu nimeream chiuveta sa scuip... un gust amar , dar amar ...
Ma gindesc ce-i de facut si de data asta , gindind ca e lapte si principalii consumatori sint copiii, zic: trebuie dus la DSV pentru analize. L-am dus, pe data de 03.09.2009, ambele cutii . Au acolo un asa numit "program strategic" - asa scrie , cred ca e ceva in care orice cetatean poate solicita anumite servicii DSV. Se fac actele, zice de la DSV: veniti marti pentru buletin de analiza.
Il am in fata : scrie negru pe alb : "proba din cutia a ) este improprie pentru consum uman . , cu date complete : lot, data expirare, etc .
Examen organoleptic : Proba reprezentata de 2 cutii de lapte de consum a si b degresat de tip.... in ambalaj de carton, sistem tetrapak, in termen de valabilitate ( d exp 19.09.2009). La examenul organoleptic se constata urmatoarele : cutia a- desigilata contine lapte cu gust amar si miros pronuntat de ranced, iar cutia b sigilata contine lapte cu amestec omogen, de consistenta fluida , fara gust si miros strain."
Acum, nedumeriri :
- cum naiba de s-a facut numai acest examen, ca de asta l-am si dus, ca am vazut si eu ca ceva nu e in regula ?De ce nu s-a facut si examen chimic ? Microbiologic ?
- cum e posibil ca cineva sa nu fie impins de normala curiozitate stiintifica sa nu doresca sa afle de ce are gust amar : o fi laptele, o fi ambalajul, mai cu seama ca oricind poate fi cumparator al acelui produs ?
- a doua cutie fiind sigilata, evident ca totul e in regula, nu ? Am avut proasta inspiratie sa nu gust, dar am fost atit de oripilata de gustul primei cutii ca mi-a fost sila ... recunosc !
Acum, la protectia consumatorului imi spun ca nu am ce sa fac cu acel buletin de analiza, pentru ca dinsii numai cu produse sigilate lucreaza , si de ce m-am dus la DSV... Pai daca nu desigilam cutia, de unde sa stiu ca e problema ? Pot sa dau in bobi in fata raftului la magazin: asta e bun, asta nu e bun ....
... si ma uit la buletinul de analiza si dau din umeri ....

Alte discuții în legătură

Dulciuri de casa - ce autorizatii sunt necesare pentru preparare si comercializare? saadeddine saadeddine ma intereseaza mult afacerea dar nu stiu de ce fel de autorizatii am nevoie -in special cele sanitare- daca pot sa o pun in practica legal??!! mai exact va ... (vezi toată discuția)
Comert intracomunitar,certificate calitate ptodus gheraliagabriela gheraliagabriela am un furnizor in spatiul Ue pentru un produs alimentar ambalat(cafea). Firma respectiva imi trimite marfa de pe piata europeana, necumparata direct de la ... (vezi toată discuția)
Comercializarea produselor traditionale nefis nefis buna ziua. as dori informatii legate de comercializarea produselor traditionale. va exemplific: pot sa comercializez de exemplu carnati ,sunci si carne ... (vezi toată discuția)