avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare nume de familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare nume de familie

Buna ziua,
Doresc sa-mi schimb numele de familie.
Motivul este ca am un nume urat, greu de pronuntat de catre un strain, si munca mea presupune interactiune zilnica cu straini de tot felul, motiv pentru care vreau un nume international si usor de pronuntat de catre orice persoana.

Am vazut ca procedura pentru acest lucru este aici:
[ link extern ]

Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Ce se intampla cu proprietatile cumparata enterior pe numele vechi? Case? Masini? Trebuie refacut vreun act? Se pot vinde cu actele vechi insotite de noul nume? Mai este nevoie de alte hartii?

2. Trebuie schimbate toate actele? pasaport, buletin, permis de conducere, etc? Sau se pot folosi in continuare cele vechi pe baza de CNP?

3. Trebuie updatate toate institutiile care m-au inregistrat cu vechiul nume? Banci, job, asociatia de proprietari unde locuiesc, etc?

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:55, 13 Ianuarie 2017
Buna ziua,
In cazul schimbarii numelui de familie este recomandat sa schimbati toate actele incheiate pe numele vechi ca sa evitati probleme ulterioare.
Cat despre buletin, permis de conducere, pasaport...nici nu se poate lua in discutie neschimbarea lor!
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2017
Raluca Ifrim, Avocat
Buna ziua,
1. Actele de proprietate nu se refac (la multe este imposibil, de exemplu act de proprietate casa) ci se va dovedi continuitatea prin actul de schimbare a numelui. Se schimba numele la cartea funciara.
Nu se schimba si CNP-ul asa caaaaaa.
2. Actele de stare civila se schimba TOATE in mod automat.
3. Trebuie instiintate TOATE institutiile la care ati fost inregistrata cu vechiul nume si de care aveti nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume permis auto ContSters367342 ContSters367342 As vrea sa îmi schimb si eu permisul pe numele după căsătorie, aveti idee ce acte am nevoie si mai important e vreo problema daca numele l-am schimbat acum ... (vezi toată discuția)
Preschimbare nume acte mostenire MariaEnumeleMEU MariaEnumeleMEU Buna ziua.Ma numesc Maria Popescu dupa ce m-am casatorit acum 2 ani si am luat numele de familie al sotului.Am mostenit un apartament dupa decesul tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Legislatie europeana in privinta schimbarii numelor Dragos04 Dragos04 Intrebarea mea e relativ simpla, dar nu i-am gasit raspuns cautand pe net: Poate o alta tara din UE sa schimbe numele unui cetatean roman, domiciliat in ... (vezi toată discuția)