avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pre embauche
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pre embauche

Imi poate da cineva detalii despre conceptul de pre embauche? Care ar fi echivalentul in legislatia romaneasca?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:09, 6 Septembrie 2009
Unde ai gasit acest "concept pre embauche"?
Vine din lb franceza, in traducere libera inseamna 'pre-angajare'. De obicei este folosit in expresia 'promesse de pre embauche', adica un act scris de promisiune a angajarii sau, daca are o forma juridica, ante-contract de angajare
Deocamdata, in legislatia romaneasca nu exista asa ceva.
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
ar fi, dar daca s-ar pune problema de raspunderea juridica, nu. O varianta practicata in Franta pentru acest termen este in domenii tehnice, in care pentru angajare e nevoie de un nivel de studii superior. In acest caz, societatile 'angajeaza' stagiari din anii terminali ai universitatilor de profil,, dar in regim de 'pré-embauche', de regula full-time si cu diverse responsabilitati si remuneratii salariale, urmand ca la sfarsitul perioadei sa urmeze un contract individual de munca.
Nici acolo nu are valoare 100% juridica, aceasta expresie avand mai mult un sens popular, in legislatie termenul nu se regaseste mot-a-mot, dar cum Franta e tara 'libertatilor', nu se pune atat de mult problema pe conformitate.
:closedtopic:
Variante pentru astfel de legaturi cu obligatii reciproce inre student si angajatr exista si la noi.
Ar fi bursele de sudiu, angajari pe perioada vacantei, practica in societate si eventual contracte de munca cu timp partial.
Solutii se gasesc.

Sau poate termenul face referire la oferta de angajare , care este un document juridic cu valoare de preconract/promisiune?
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Formular a1 pascalau-costel pascalau-costel Buna ma numesc Pascalau Costel sunt administrator la o socetate romaneasca am intampinat o problema cam complicata pt mine. Am 3 angajati pe socetate si ... (vezi toată discuția)
Deplasare in tara pe durata concediului medical. Tuca Stelica Tuca Stelica BUNA ZIUA LUCREZ IN FRANTA SÍ AM AVUT UN ACCIDENT DE MUNCA AM TREI LUNI DE CONCEDIU MEDICAL Pot sa merg in Tara si ce trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Buna ziua lucrez de 6 ani on franta si am probleme cu spatele ... SILADI Ovidiu Marius SILADI Ovidiu Marius Buna ziua lucrez de 6 Ani on Franta si am probleme cu spatele și nu mai pot ridica și am fost la vizitele medicale a muncii și ma oprit din munca și a ... (vezi toată discuția)