avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pre embauche
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pre embauche

Imi poate da cineva detalii despre conceptul de pre embauche? Care ar fi echivalentul in legislatia romaneasca?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:09, 6 Septembrie 2009
MashaSV, va vad cam suparat pe legislatia noastra...
Nu stiu care legislatie, din ce ramura te determina sa spui asat, dar dupa cum ai vazut , investitiile straine au tot venit pana acum in tara, cred ca au avut sufiecient suport legislativ pe langa marele avantaj al resursei umane mult mai ieftine :D

nu inteleg de ce o SC de stat ar trebui sa ofere mai multe facilitati decat o SC din domeniul privat...
de cele mai multe ori dom. privat a oferit mai mult angajatilor.
grace_r a scris:

Deocamadata am tot preluat ce ne-a impus UE sau sindicatele :D

Acum avand si ei, altii, strainii, probleme cu reduerea de cheltuieli, se intampla cam ca si pe la noi, si in firmele mari si in firmele mici. Modalitatiel de reducere a cheltuielilor cu personalul sunt similare. Problemele si reactiile angajatilor fara de aceste reduceri sunt aceleasi/
Cel putin din cate mai aflu eu.


asa este, dar... sa iau un exemplu
in alte tari, atunci cand recurgi la concedierile individuale (nu zic de alea colective ca drepturile sunt cam aceleasi) nu esti obligat de lege sa oferi salarul ala compensator daca nu ai o anumita vechime in munca (de regula un an) si nici contributiile si impozitele aferente compensatiei nu le achiti. Deci practic e motivant pentru angajator sa parcurga toate etapele unei concedieri legale si descurajat sa faca concedierile colective (nivelul compensatiilor sunt mult mai mari).
cuantumul ajutorului social, nivelul redus de birocratie, constiinta profesionala si disciplinara, drepturi in favoarea angajatorului.... se ajunge la o diferenta.
Poate ca am intrat prea in detaliu, am cam luat-o pe o cale paralela cu discutia topicului si nu prea am experienta 'convingatoare' in dreptul muncii, dar aceasta e parerea mea in prezent si ca sa evit anumite neintelegeri ma retrag din discutie pentru ca oricum nu va duce nicaieri nivelul asta general de conversatie.

Week-end placut in continuare!!! :ok:
grace_r a scris:

MashaSV, va vad cam suparat pe legislatia noastra...
Nu stiu care legislatie, din ce ramura te determina sa spui asat, dar dupa cum ai vazut , investitiile straine au tot venit pana acum in tara, cred ca au avut sufiecient suport legislativ pe langa marele avantaj al resursei umane mult mai ieftine :D

nu inteleg de ce o SC de stat ar trebui sa ofere mai multe facilitati decat o SC din domeniul privat...
de cele mai multe ori dom. privat a oferit mai mult angajatilor.


Imi rezerv dreptul de a raspunde inainte de iesire pentru ca ati scris in timp ce redactam ultimul mesaj si nu l-am observat.
Nu sunt suparata, doar ca avand un patron strain merg mereu 'in paralel' cu legislatia romana pentru a intelege nemultumirile formulate de dlui si am constatat multe diferente pe temele pe care am mers in 'recunoastere'. Nu e vina nimanui, probabil m-am exprimat eu gresit dand impresia unei atitudini ostentative. Accept legislatia romaneasca sau mai bine zis o tolerez.
Cat despre sc-urile straine, multe isi pastreaza 'nationalitatea' straina, deci din acest punct de vdr beneficiaza de anumite facilitati si simplificari, sc-urile mari.
Cele mici si mijlocii, beneficiind de dezavantajele angajatorilor de rand, pleaca destul de repede de pe piata muncii romanesti - 'norma' medie e de 5 ani, deci o mare mandrie de atractivitate investitionala nu nutresc.
Scuze daca am jignit pe cineva, dar dreptul la exprimare publica nu a fost abrogat inca, nu? :tomato:
O zi frumoasa! :closedtopic:
Mie mi-a facut placere sa discut cu tine si daca ai avea timp sa mai conversam pe forum, m-as bucura sa vad opiniile, problemele si mai ales solutiile gasite de tine.

Eu cred ca aici majoritatea suntem deschisi la a impartasi exepriente, opinii si la a ne exprima liber si eu as fi bucuroasa sa mai pot participa la discutii cu tine :)

:love1:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular a1 pascalau-costel pascalau-costel Buna ma numesc Pascalau Costel sunt administrator la o socetate romaneasca am intampinat o problema cam complicata pt mine. Am 3 angajati pe socetate si ... (vezi toată discuția)
Deplasare in tara pe durata concediului medical. Tuca Stelica Tuca Stelica BUNA ZIUA LUCREZ IN FRANTA SÍ AM AVUT UN ACCIDENT DE MUNCA AM TREI LUNI DE CONCEDIU MEDICAL Pot sa merg in Tara si ce trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Buna ziua lucrez de 6 ani on franta si am probleme cu spatele ... SILADI Ovidiu Marius SILADI Ovidiu Marius Buna ziua lucrez de 6 Ani on Franta si am probleme cu spatele și nu mai pot ridica și am fost la vizitele medicale a muncii și ma oprit din munca și a ... (vezi toată discuția)