Buna ziua lucrez de 6 Ani on Franta si am probleme cu spatele și nu mai pot ridica și am fost la vizitele medicale a muncii și ma oprit din munca și a trimis o scrisoare confindetiala la medicul de familie și tot îmi da foaie de boala după o luna de foaie de boala firma ma de declarat și am fost plătit de pro Btp și mi-a mai dat doctorul foaie de boala încă doua luni și nu ma mai plătește pro Btp pentru ca mi-a zis ca firma nu ma declarat cum pot sa rezolv situația?
Nu precizati daca aveti contract individual de munca direct cu o firma franceza sau prin intermediul unei firme romanesti care plaseaza forta de munca in Franta.
In primul caz se aplica legislatia franceza. Va trebui sa va adresati institutiei franceze care plateste foile de boala (termen care nu se regaseste in legislatia romaneasca. Va poate consilia un avocat roman care presteaza avocatura in Franta. Gasiti avocat pe internet.
In al doilea caz se aplica prevederile din contractul incheiat intre firma romaneasca de plasare forta de munca si firma franceza, angajatoare.
In legislatia romaneasca nu figureaza institutia pro Btp. Ce reprezinta ?!