avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Varul meu a decedat in Franța acum doua ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Varul meu a decedat in Franța acum doua săptămâni. ...

Buna ziua! Varul meu a decedat in Franța acum doua săptămâni.
Lucra la o firma cu acte in regula, carte de munca, asigurare de sănătate.
Ma întreb dacă mama lui ar putea beneficia de vreun ajutor din partea statului francez, iar dacă da, care ar fi procedurile?
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 12 Iulie 2022
Inteleg ca lucra cu contract individual de munca la o firma franceza. Nu precizati imprejurarile producerii decesului. A fost vorba de un eveniment petrecut la munca sau in afara muncii ? Angajarea era direct la firma sau prin intermediul unei firme romanesti de plasare forta de munca in Franta ?
Trebuie luata legatura cu ambasada Romaniei la Paris si/ sau un avocat roman care practica avocatura in Franta pentru a va ajuta cu legislatia si interventiile necesare.
Ajutorul de deces va fi plătit de instituția din țara în care a fost asigurată persoana decedată, indiferent în ce țară din UE locuiesc persoanele îndreptățite să primească ajutorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua lucrez de 6 ani on franta si am probleme cu spatele ... SILADI Ovidiu Marius SILADI Ovidiu Marius Buna ziua lucrez de 6 Ani on Franta si am probleme cu spatele și nu mai pot ridica și am fost la vizitele medicale a muncii și ma oprit din munca și a ... (vezi toată discuția)
Accident de munca produs in franta. Sergiuandrei1988 Sergiuandrei1988 Buna ziua. Lucrez in Corsica Franta de 3 luni cu contract CDI. Angajatorul nu s.a ocupat sa imi obtina numerele de securitate sociala respectiv cartea vitale. ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale in urma unui accident de munca mortal in franta niko79criss niko79criss Fratele meu a murit intr-un accident rutier in Franta. Accidentul a fost declarat ca fiind accident de munca. Problema este ca el era in divort, procesul ... (vezi toată discuția)