Buna ziua, as dorii sa primesc câteva informații referitoare la o problema făcută acum 3 ani. Sa începem cu începutul: Acum 3 ani mai precis in 2014 am condus fără permis 150 metrii pe o strada sa spunem " înfundată" nu este drum principal dar are ieșire la strada principala când am fost oprit de Poliția rutieră. Toate bune si frumoase. Țin sa Menționez ca acel Polițist se cam chinuia sa ma prindă de vreo 2 ani de zile. Bun, m-a prins, mi-a făcut dosarul penal, m-a băgat in tribunal. Pana in acest moment am avut 3 înfățișări in fata judecătorului dar nu m-am putut prezenta la nici unul deoarece locuiesc in Italia și nu pot revenii in România datorită serviciului și familiei. La ultimul proces mi-au făcut mandat de aducere pentru data de 17.01.2017. Văzând ce s-a decis pe portal.just.ro am contactat un avocat care m-a sfătuit sa ma prezint ca altfel situația s-ar înrăutății riscând sa-mi dea cu executare ceea ce nu-mi doresc. Avocatul mi-a mai spus printre multe altele ca nu se poate prezenta el la proces in locul meu, la care eu m-am întrebat: " Cum nu te poți prezenta odată ce ești apărătorul meu, ești ca și mine ?" Voi ce Spune-ți, Dati-mi un sfat va rog mult. Mulțumesc !
Avocatul va poate reprezenta, dar in situatia in care nu ajungeti la proces trimiteti o declaratie notariala prin care recunoasteti invinuirea si prin care sunteti de acord sa prestati o munca neremunerata in folosul comunitatii, daca angajati un avocat penalist o sa stie ce are de facut.
Oricum, dupa ce hotararea devine definitiva este posibil sa trebuiasca sa va intoarceti in tara pentru indeplinirea masurilor de supraveghere si a obligatiilor stabilite de instanta in cazul in care se va dispune amanarea aplicarii pedepsei sau suspendarea executarii sub supraveghere.
In ce data a fost savarsita fapta?
24 Septembrie 2014 s-a petrecut, iar abia anul trecut in 2016 m-a trimis in instanța.
Am omis sa spun ca prima mi-a venit o amenda acasă in valoare de 478lei de care eu n-am știut absolut nimic timp de 2 luni. După 2 luni am luat legătura cu cineva din familie care m-a anunțat ca am o amenda de la judecătorie de plătit. Pe moment m-am gândit ca poate m-au judecat și din cauza la amenda pe care n-am plătit-o.
Bineînțeles, termenul de plata al amenzii a fost de 30 de zile.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Angajati avocat care sa mearga pe data de 17 daca deja s-a emis mandat de aducere, instanta poate judeca cauza si in lipsa, riscati condamnarea cu executare.