avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri bagaj distrus - Blueair
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri bagaj distrus - Blueair

Buna seara

As vrea sa va povestesc un incident care s-a petrecut recent, la aeroportul din Madrid, cu un operator romanesc de zboruri

Pe 28 decembrie am zburat de la Bacau la Madrid cu o aeronava Blueair. Am avut un bagaj de cala -o geanta cumparata pe 19 decembrie- si un ghiozdan.

La aterizare, bagajul de cala nu a fost de gasit asa ca am mers la aeroport si am intocmit un raport de bagaj pierdut (P.I.R) dupa care am plecat, sfatuit fiind de domnisoara de la ghiseu, ca bagajul meu va fi trimis la adresa data de mine anterior, indata ce va fi gasit.

La 2 zile, am primit bagajul de cala, si arata extrem de lovit si zgariat, pentru o geanta care a vazut un singur zbor in afara de asta in care a fost pierdut.

Am contactat blueair, si domnii au fost foarte amabili in a-mi spune ca trebuia sa fac un raport de bagaj distrus ca sa pot sa fiu eligibil la despagubiri....doar ca bagajul meu era pierdut, nu distrus cand eram in aeroport.

Mi-au cerut ulterior si procesul verbal dintre mine si curier, ca bagajul era distrus la destinatie. Bineinteles ca nu am asemenea proces verbal, e ridicol. Am semnat ca mi-a fost adus geanta, si curierul a plecat.

As vrea sa stiu ce pot sa fac sa obtin despagubiri pentru bagajul meu distrus de la blueair, avand in vedere ca nu-mi mai raspund la emailuri?

Care ar fi optiunile legale? Un avocat ar putea sa ma ajute cu cazul asta?

Multumesc
Bogdan

Alte discuții în legătură

Bagaj intarziat tarom alexandrab1 alexandrab1 Buna. Ma intorceam din Bangkok-Otopeni via Dubai. Zborul din Bangkok a plecat cu 4,5 ore intarziere incat am pierdut legatura, iar Compania aeriana ne-a ... (vezi toată discuția)
Despagubiri morale blue air maggia87 maggia87 Buna seara! Ieri, 28 decembrie 2012, am avut rezervat un bilet de avion la Compania Aeriana Blue Air, Bucuresti - Larnaca. Avionul trebuia sa decoleze la ora ... (vezi toată discuția)
Drepturi pasageri zbor anulat maranos76 maranos76 Buna ziua! Am 2 săptămâni am avut o serie de probleme cu un zbor care s-a decalat si apoi a fost anulat, si as dori sa ştiu daca pot cere compensaţii de ... (vezi toată discuția)