Cand se foloseste pentru incetarea contractului (in cazul necorespunderii profesionale) art.31 alin 3 si cand art. 61 (d) ?
Art. 31. [perioada de proba]
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Art. 61. [cazurile concedierii pentru motive subiective]
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.
Nelamurirea mea vine din faptul ca angajatorul are la dispozitie o perioada de proba suficient de mare ca sa isi dea seama daca salariatul corespunde profesional postului. Articolul 31 (3) ne ofera o rezolvare a problemei mult mai usoara si fara bataie de cap. Articolul 61 (d) presupune o procedura de aplicare greoaie ( criterii de evaluare a salariatului clare si bine prezentate in ROI, oferirea unui alt loc de munca sau, in cazul in care nu are loc de munca vacant, angajatorul trebuie sa faca o adresa catre AJOFM, etc...)
Care este motivul pentru care in codul muncii exista art.61 (d)? In ce situatii se aplica?:(
Concediere legala
viorictin
Care sunt etapele pentru concedierea unui salariat angajat pe durata determinata 3 luni,care s-a dovedit necorespunzator din punct de vedere profesional.Cum sa ... (vezi toată discuția)