avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amiabil dupa accident, dar eu mai am cerinte.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amiabil dupa accident, dar eu mai am cerinte.

Buna Ziua!

Am avut un accident cu masina, am mers pe drum regulamentar, si am fost lovit din lateral de una care a iesit dintr-o curte care nu mi-a dat prioritate. Am facut amiabilul la asigurator, dar masina este lovita tare. Si eu am fost foarte socat, si speriat dupa accident, aproape ne-a ucis omul asta neatent.
As dori sa intreb ca legal pot sa mai am cerinte de el? Eu trebuie s-o las masina la service la o durata mai lunga, dar eu am mare nevoie de ea la munca.
Au am salvat pe el de pedepse, si consecinte (nu s-a suspendat permisul de conducere), stc. Si din opinia mea el este dator pentru mine. I-am spus ca mai am cerinte in afara de amiabilul, ca m-a pagubit tare, trebuie sa lipsesc de munca, rezolv reparatia, etc. Dar nu vrea sa-mi plateasca.
Ca pot sa fac? Legal cum pot sa procedez sa primesc ceva bani de el pentru regenerare? Sau sa fie pedepsitcumva, ca este periculos la trafic. Am fost si la politie, dar ele zic ca daca am facut amiabilul, politia nu mai are de facut cu el... Chiar poate sa circula mai departe fara pedepse?
Cu ce sa incep in cazul asta?

Va rog sa-mi dati ceva idei bune in situatia asta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Szilard96 , utilizator 19:03, 14 Ianuarie 2017
Faceți cerere la asigurătorul de răspundere civilă pentru acordarea de despăgubiri materiale și morale. Vi se va face o ofertă, iar dacă considerați oferta necorespunzătoare puteți negocia sau puteți să vă adresați instanței de judecată.
Atata timp cat a fost intocmit un document legal nu aveti ce pretentii sa mai aveti.
Politia nu ii mai poate aplica nicio sanctiune. Daca aveti pretentii il puteti da in judecata dar nu veti obtine nimic, asiguratorul va plati doar daunele produse masinii.
Multumesc raspunsurile. Atuncia nu pot sa fiu despagubit in afara de asigurator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, victima cu domiciliu în uk MarianTDM MarianTDM Salutare tuturor Pe 2 Ianuarie am avut un nefericit accident auto. La fata locului am semnat contractul amiabil și celalt șofer și a asumat vina doarece ... (vezi toată discuția)
Constatare amiabila eronata liliananita liliananita buna seara am fost tamponata de o masina ce iesea din parcare in marsalier in timp ce eu ma deplasam regulamentar. am fost lovita lateral fata si aruncata pe ... (vezi toată discuția)
Ce șanse am să câștig un proces cu cel care mi-a lovit mașina? Alexandruic Alexandruic Buna ziua, pe data de 13.11.2017 in timp ce efectuasem manevra de intoarcere pe un DN, ajungand deja pe sensul opus de mers deja cu masina am fost lovit in ... (vezi toată discuția)