Buna ziua
Un caz care se repeta de ceva vreme:
Am facut formele de angajare a mai multor persoane pentru mai multe societati nou infiintate (transmis corect in reges, verificare CNP-uri) si chiar si dupa ce am depus 112 trei luni la rand, angajatii apar neasigurati la sanatate.
Doi dintre angajati, de la firme diferite, au mers la CAS (MB-in cazul de fata) si au semnalat problema impreuna cu contractul de munca, adeverinta de sanatate emisa de firma si cu extras din revisal. Li s-a comunicat sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca au contract de munca si ca sunt asigurati si li s-a activat asigurarea.
Ati mai intalnit aceasta problema?
La verificarea asigurarii pe site-ul CNAS apar ca sunt asigurati sau nu? [ link extern ]
Angajatii au facut parte dintr-o societate unde erau asigurati si au fost apoi preluati de societatile nou infiintatei?
Am intampinat aceeasi problema. Am avut sansa sa intalnesc la ghiseu o functionara binevoitoare care, a facut o copie xerox de pe cui-ul meu, a introdus datele in sistem , si supriza, si eu si ceilalti angajati apaream asigurati.