avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariatii de la societatile noi nu apar si asigurati ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariatii de la societatile noi nu apar si asigurati la sanatate

Buna ziua
Un caz care se repeta de ceva vreme:
Am facut formele de angajare a mai multor persoane pentru mai multe societati nou infiintate (transmis corect in reges, verificare CNP-uri) si chiar si dupa ce am depus 112 trei luni la rand, angajatii apar neasigurati la sanatate.
Doi dintre angajati, de la firme diferite, au mers la CAS (MB-in cazul de fata) si au semnalat problema impreuna cu contractul de munca, adeverinta de sanatate emisa de firma si cu extras din revisal. Li s-a comunicat sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca au contract de munca si ca sunt asigurati si li s-a activat asigurarea.
Ati mai intalnit aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: Dragos Dimitrescu , Contabil 20:07, 14 Ianuarie 2017
La verificarea asigurarii pe site-ul CNAS apar ca sunt asigurati sau nu?
[ link extern ]
Angajatii au facut parte dintr-o societate unde erau asigurati si au fost apoi preluati de societatile nou infiintatei?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am intampinat aceeasi problema. Am avut sansa sa intalnesc la ghiseu o functionara binevoitoare care, a facut o copie xerox de pe cui-ul meu, a introdus datele in sistem , si supriza, si eu si ceilalti angajati apaream asigurati.
Apar neasigurati, unii au fost preluati, altii au fost angajati la propriile societati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pachet minimal asigurat cnas kamytza01 kamytza01 buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca se poate. La scanarea cardului de sanatate de catre medicul de familie am aparut in baza de date cnas ca ... (vezi toată discuția)
Cnas neasigurată Cosminaelena22 Cosminaelena22 Buna ziua ,am 3 luni de când sunt angajata și știu foarte bine că șeful meu îmi plătește taxele deci la cnas par neasigurată ,puteți să îmi ... (vezi toată discuția)
Calitatea de asigurat oakaoaka oakaoaka Buna ziua! Sunt angajata de aproximativ 4 luni jumatate, inainte am lucrat aproximativ 3 luni in alta parte. Mi-am verificat calitatea statutului de asigurat, ... (vezi toată discuția)