avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Regimul comunitatii de bunuri la casatorie- divort- ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Regimul comunitatii de bunuri la casatorie- divort- partaj

in august 2014 m-am casatorit , iar in decembrie 2015 am ales eu ca sot ca apartamentul meu unic propietar sa o bag in acte alegand regimul comunitatii conventionale cnf art 366-368 cod civil. intrebarea mea este, daca la 1 an si o luna adica pe 12 ianuarie 2017 s-a incheiat divortul amiabil....fosta sotie are drept asupra COTEI DE 50% sau exista vreo lege unde ea isi intra in drepturi dupa 5 ani?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:15, 15 Ianuarie 2017
Bunul care a fost al dvs propriu, acum e comun de la data cand ati inclus acest bun prin conventie, in comunitatea de bunuri.. Oricand, fosta sotie poate cere partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbari regim matrimonial vali_50 vali_50 la 1 an dupa casatorie fiind unic propietar al uni apartament, am schimbat regimul matrimonial din propiu in comun. Acum, dupa un an sotia si-a schimbat ... (vezi toată discuția)
Drepturi familiare anamaria-86 anamaria-86 sotul meu(doar locum impreuna nu avem acte facute) a cumparat o casa insa la anu o va trece pe numele lui.daca nu vom face actele pana atunci(daca nu ma va ... (vezi toată discuția)
Speţă- autentificare convenție matrimonială CristinaPetrescu CristinaPetrescu In august 2006, X si Y se casatoresc. In ianuarie 2012, cei doi soti doresc sa incheie o conventie matrimoniala prin care apartamentul cu 4 camere-bun propriu ... (vezi toată discuția)