avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un angajat mai are obligatia de a se prezenta la un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un angajat mai are obligatia de a se prezenta la un fost angajator dacă i s-a impus să se întoarcă pentru semnarea unor acte, după ce a primit decizia de încetare a contractului de muncă?

Buna seara. Numele meu este Gabriela si sunt arhivist. Până nu demult, am lucrat la o firmă de arhivare ( aprox. 3 ani). Am început inițial ca arhivist in 2013, apoi datorita unei legi ce ma obliga sa am un curs de arhivist , am fost trecuta ca arhivar in 2014. În 2016, ianuarie, i-am adus angajatorului diploma de absolvire a acestui curs si i-am comunicat verbal că doresc să mă încadreze conform studiilor, adică arhivist (arhivarul e incadrat ca si studii medii, iar arhivistul pe studii superioare). Managerul a facut si el acest curs si s-a incadrat ca arhivist, pe mine m-a lasat pe aceeași funcție, motivând că nu se poate în ianuarie, dar voi fi încadrată ulterior. Acest lucru nu s-a întâmplat nici până la plecarea mea, în noiembrie 2016. Deși eram trecută arhivar și dumneaei arhivist, pe mine mă punea să semnez toate inventarele, iar după ce a plecat gestionarul , m-a pus pe mine înlocuitor, fără a mi se da șansa să verific ce preiau. La plecarea mea, a trebuit să-I predau ei toată gestiunea, iar dumneai s-a apucat să ia totul la verificat cum era și normal să se procedeze și în cazul meu. Am stat în previz, făcând aceste verificări împreună, însă nu am finalizat la sf preavizului. De aceea, m-a pus să semnez o declarație conform căreia, verificările vor fi continuate de ea și voi fi obligată să vin să semnez ce a constatat în urma verificărilor și să-mi asum greșelile găsite. Acest fapt se întâmpla în data de 10.11.2016. Mi s-a spus că voi semna pe 15 decembrie, atunci când mi se vor da banii aferenți lunii noiembrie. Banii i-am primit pe 23 decembrie, dupa ce i-am trimis e-mail sa o intreb de salariu. Mi-a trimis e-mail că banii ii primesc în mână( banii s-au pus mereu pe card) și totodată îmi voi lua decizia, adeverința de vechime. Ajunsă acolo, mi-a arătat ce verificări s-au făcut, nu le terminase și m-a pus să semnez că voi veni în altă zi pentru semnarea luării la cunoștiință a acelor verificări. Banii mi i-a pus pe card, după ce am semnat că o să vin și în altă zi. Deasemenea, îi spusesem că mai aveam 3 zile de concediu de plătit și mi-a plătit doar 2, spunăndu-mi că mi se vor da când voi veni să semnez următoarea dată. Spre fericirea mea, am primit de decizia de demisie si adeverinta de vechime.
Întrebările mele sunt :
Sunt obligată să ma duc să semnez, având în vedere că am semnat decizia de încetare a contractului de muncă?
Este normal să te încadreze pe studii medii, când eu aveam studii superioare? ( nu am putut să mă înscriu la un concurs, întrucât mi se cerea vechime confom studiilor superioare, iar eu fusese încadrată pe studii medii)
Este legal să ai camere de supraveghere în spațiul unde lucrezi?

Mulțumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:03, 15 Ianuarie 2017
Atata timp cat nu ati participat la verificarile respective nu aveti de ce sa semnati pentru corectitudinea lor.
Sa semneze cine face verificarile. Nu mai aveti nicio obkigatie data de fostul angajator. Daca au nevoie de ajutor sa va faca un contract cu timp partial si sa va plateasca. Angajatorul poate monta camere de supraveghere pentru protejarea bunurilor materiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coeficient minim de ierarhizare - arhivar mirabela_viorela mirabela_viorela Buna ziua, Avem un angajat care ocupa functia de arhivar. Care este coeficientul minim de ierarhizare care i se aplica la salariul minim brut. Merci (vezi toată discuția)
Salar diferentiat andreeapanican andreeapanican Buna ziua! sunt personal contractual , arhivar mai precis si vreau sa stiu daca aceea modificare a codului muncii referitoare la salariul diferentiat se aplica ... (vezi toată discuția)
Baza legala pentru promovarea din studii medii in studii superioare lenareg lenareg Care ar fi baza legala pentru promovarea din studii medii in studii superioare a personalului contractual dintr-o primarie , prin transormarea postului ... (vezi toată discuția)