avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale O firma fara activitate poate contracta o persoana?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

O firma fara activitate poate contracta o persoana?

Buna ziua,

doesc sa va intreb daca o firma care nu are in prezent activitate poate angaja o persoana cu contract. In al doilea rand, care sunt conditiile in care firma poate angaja o persoana straina din afara Uniunii Europene.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 16:37, 6 Septembrie 2009
Daca firma are activitatea suspendata, cum ati putea angaja o persoana cu contract de munca? Daca potentialul angajat este din afara UE atunci lucrurile se complica putin. Totusi, incercati!
Firma nu este suspendata. E una sa fie suspendata (pentru acest lucru trebuie prezentate documente la Administratia financiara si Registrul Comertului in care se solicita suspendarea activitatii) si alta sa nu aiba activitate. Firma este activa in sensul ca platese toate impozitele, a platit inclusiv impozitul forfetar atat de mediatizat. Inactivitatea ei se refera la faptul ca deocamdata nu are profit, nu are schimburi comerciale, din diverse motive.
Probabil v-ati exprimat gresit.Firma este activa, atata timp cat nu s-a solicitat intreruperea activitatii sau nu a fost suspendata activitatea, chiar daca se inregistreaza cu pierderi.
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
nucu$, utilizator
Asta voiam sa spun. Ca nu s-a solicitat suspendarea activitatatii firmei. In aceste conditii, firma are dreptul sa angajeze o persoana? V-as ramane indatorata daca m-ati lamuri si in privinta posibilitatii de a angaja un cetatean strain din afara comunitatii europene.
Multumesc
Vedeti L nr.203 din 1999
Vizitati spre edificare pagina de mai jos:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Societati suspendate. societati inactive. societati in regim derogatoriu. Magda Staicu Magda Staicu Stimati colegi, Va propun sa incercam o punere in ordine a celor trei situatii , pentru ca din cite am observat , situatia creata de og 34 in ce priveste ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar 200360PIM 200360PIM Am solicitat administratiei financiare un certificat fiscal si am primit raspunsul ca nu mi-l pot elibera decat daca achit impozitul forfetar ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar carlaparagina carlaparagina Am o firma din 2006 care nu mai are incasari de la sfarsitul lui 2007. Sincer as fi inchis-o dar am ramas agatata cu un leasing care se va finaliza abia in ... (vezi toată discuția)