avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua . Am o intrebare in privinta executarii silite . Am primit o scrisoare prin care mi se adreseaza plata catre banca a sumei restante , daca nu vor depune dosarul in istanta si vor continua cu executarea silita . Intrebarea mea este urmatoarea ;
In momentul de fata singurul lucru care este pe numele meu este un Calculator cumparat in 2013 , cand se va continua cu executarea silita , cum pot sa evit de a imi lua calculatorul , sau daca au cum sa il ia , sa dovedeasca ca asta e ala care l-am cumparat atuncia .
Cum as putea sa evit executarea silita ? Daca as achita o suma de bani , se poate amana ?
Nu lucrez de aproape 1 an jumatate si nu am de unde sa platesc ..
Si ma intereseaza in primul rand .. ce pot lua din casa ? Dinafara de calculatorul acesta nu am nimica pe numele meu .
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2017
zumagoo15, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 14:08, 15 Ianuarie 2017
De evitat nu ptuetu evita executarea silita,daca nu aveti nimic pe numele dvs.(bunuri mobile/imobile) si nu relizati venituri nu are ce sa va ia.
Am doar calculatorul pe numele meu . Daca nu o sa il am in casa in momentul in care o sa vina , n-au ce sa faca , nu ?
Si de unde isi pot da seama ca e acelas calculator care l-am cumparat :)
Atata timp cat dvs nu aveti nici o proprietate ( mobila sau imobila ) , executorul nu va avea ce executa ( calculatorul nu intra in astfel de bunuri executate deoarece nu poate fi demonstrat ca este in proprietatea dvs ) . In schimb , problema se va agrava in timp , cand valoarea creantei va creste exponential ( dobanzi , penalitati , costuri de executare ) si o sa va treziti ca pentru un credit de 1000-1500 lei o sa trebuiasca sa returnati 4-5000 lei ! Problema o sa apara atunci cand o sa reusiti sa va angajati , din nou , iar venitul venitul dvs va fi supus executarii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)
Executare silita, debitor mostenitor, succesiune nedezbatuta Bara62 Bara62 Am un credit de nevoi personale negarantat. Am primit documentele de executare silita de 26 000 Ron de la un executor judecatoresc din Cluj. .Casa este pe ... (vezi toată discuția)
Amenda ratc Zumago15 Zumago15 Buna ziua . Astazi am primit o amenda de la RATC ( Proces Verbal facut , firmat de mine cu toate datele ) . Din cate am inteles amenda este de 100 pe loc sau ... (vezi toată discuția)