avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intoarcere in tara cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intoarcere in tara cu copil minor

Buna Ziua, sunt divortata, custodia la mine, autoritatea parentala comuna, divortul e recunoscut in Ro. Vreau sa ma intorc definitiv in tara cu copilul de 6 ani, insa tatal se neaga. Am cerut in instanta schimbarea masurilor conveniului de divort pt a putea pleca.
vroiam sa stiu ce sanse am, toti fiind cetateni romani, nu stiu tatal daca si a luat catetenia spaniola intre timp.
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Petre MATEI , Avocat 17:26, 15 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Daca sunteti in Spania intrebati un avocat spaniol cum puteti parasi acea tara
La care instanță ați cerut, în Spania sau in România?
In Spania, unii avocati din spania spun ca sunt sanse 99%, altii ca dificil, greu dar reusesc pana la urma, ca se poate, ca au mai fost cazuri si depinzand de situatie, au fost lasati sa plece legal
dar avocati din Ro mi au spus ca imposibil, ca asa ceva nu se face. presupun ca mi au zis asa pt ca autoritatea parentala e comuna, dar in caz de neintelegere nu se decide in justitie?De asta vroiam sa stiu si parerea dvoastra.
Trebuie sa obțineți custodia copilului. In situatia in care custodia este comuna pentru a schimba domiciliul copilului este nevoie si de acordul tatalui. Acum competenta apartine instanțelor din spania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Informatie custodie oanabalaci oanabalaci Buna ziua Ma numesc Oana si locuiesc in Spania unde am nascut acum 6 ani un copil al carui tata este de nationalitate spaniol .Nefiind casatoriti dar crescand ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor/custodie exclusiva yoyo1234 yoyo1234 Divort notar in anul 2014. Conventie autentificata in privinta minorului prin care s-a stabilit ca minorul va locui cu mama (la o adresa unde aveam contract de ... (vezi toată discuția)