avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... informatie custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

informatie custodie

Buna ziua
Ma numesc Oana si locuiesc in Spania unde am nascut acum 6 ani un copil al carui tata este de nationalitate spaniol .Nefiind casatoriti dar crescand copilul impreuna cu el acum ma vad obligada sa ma intorc inapoi in tara si doresc sa stiu in aceasta situatie carui parinte ai revine custodia in cazul in care tatal copilului nu doreste sa paraseasca Spania?
Va multumesc anticipat pt raspuns.
Oana Balaci
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:58, 8 Februarie 2016
Daca in prezent va aflati inca in Spania impreuna cu minorul sunt competente instantele de acolo pentru stabilirea custodiei potrivit Regulamentului UE 2201.
Daca va intoarceti in Romania devin competente instantele de aici care raportat la cele scrise de dvs probabil vor stabili autoritatea parinteasca in comun pentru ambii parinti si domiciliul copilului la mama, tatal urmând sa fie obligat la plata unei pensii de intretinere
Dacă vă întoarceți în țară cu copilul, având reședința obișnuită în țară, instanțele din România sunt competente în ce privește autoritatea părintească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita bunici paterni loredanadumitrache loredanadumitrache Buna ziua, Am mare nevoie de ajutorul dvs pentru a gasi o solutie situatiei in care ma aflu. Am o relatie de 3 ani cu un cetatean spaniol din care a ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva, domiciliul minorului in spania FLORINTACHE FLORINTACHE Rugaminte si intrebare: Mama si minorul se afla in Spania, tatal in Bucuresti. Divortul a avut loc in Bucuresti si atunci s-a stabilit locuinta copil la mama ... (vezi toată discuția)
Salut sunt cetățean român la munca in spania. am un copil ... SilviaAndreeaStoica SilviaAndreeaStoica Salut Sunt cetățean român la munca in Spania. Am un copil de 6 ani cetățean român și el, tatăl deasemenea cetățean român. Vreau să merg in ... (vezi toată discuția)