avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine are dreptul la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine are dreptul la mostenire?

am o proprietate imobiliara pe numele meu ,cumparata in timpul casatoriei.
sotul meu are copii din o alta casatorie si doresc sa stiu daca in cazul in care decedeaza sotul,copii lui au drepturi asupra proprietatii .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:07, 7 Septembrie 2009
va multumesc mult pentru toate lamuririle
bunul fiind comun, inseamna ca sotul a participat la achizitionarea acestuia.deci copii lui au drept de mostenire indiferent ca sunt din alta casatorie
Descendentii sotului dvs ,au drept legal de mostenire,la bunurile la care a contribuit tatal acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)
Cum pot fi protejate bunurile dobindite inainte de casatorie ? LUMINITA21 LUMINITA21 Sunt casatorita de 3 ani si as dori sa aflu daca bunurile pe care le-am dobindit inainte de casatorie( nu am facut actul prenuptial) le pot proteja in cazul ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)