avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... primul termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

primul termen

Am pe rol deschis procesul de partaj cu inca 5 frati.
Terenul din pct.”Acasa” a fost ocupat de doi terti, aproape in totalitate: un vecin a ocupat si ingradit o portiune de vreo 400 mp, iar un alt vecin a ocupat ca si 1500 mp. Toata suprafata in pct „Acasa” este de 2432 mp.
Am introdus o cerere la instanta, fara avocat, prin care am solicitat celor doi „ocupanti” sa-mi lase in liniste terenul, sa darame constructiile pe care le-au efectuat pe terenul meu fara autorizatii (pt.alt doilea vecin), sa readuca terenul la forma initiala (au construit un drum pietruit de toata lungimea terenului), sa-mi plateasca lipsa de folosinta si alte cereri, printre care si anularea autorizatiei unei case, pentru primul vecin, ce a construit o casa ce ocupa putin si din terenul meu, depasind limita de hotar, care a fost inainte de a-mi ocupa terenul.
Am avut primul termen la data de 05.10.2016, in care eu neavand angajat avocat si nici posibilitate de a-mi angaja inca de cand am inceput actiunea, dandu-mi seama ca nu am capacitatea intelectuala de a duce de una singura acest proces, am solicitat, verbal, in fata instantei, la primul termen, angajarea unui avocat si totodata s-a hotarat disjungerea dosarului, deoarece anularea autorizatiei nu era de competenta instantei respective si a fost trimis la Tribunal. Totodata, in aceasta sedinta judecatorul, pe langa faptul ca a aprobat cererea mea referitoare la angajarea unui avocat, cu acordul celorlalte parti, a specificat sa-mi precizez clar cererile mele (doar verbal, in cadrul sedintei, nu a fost inscris in minuta sedintei), dandu-se termen la data de 23.11.2016.
La data de 22.11.2016, aparatorul meu a depus cererea modificatoare, iar la termenul din data de 23.11.2016, celelalte doua parti au solicitat sa li se inmaneze cererea modificatoare pentru a lua la cunostinta de continutul acesteia. Nicio parte nu s-a opus in vreun fel.
Intre timp, vecinul care ocupa cei 400 mp si a construit casa, m-a contactat pentru a gasi o cale de impacare (sa-mi dea o suma de bani) si sa renunt la toate demersurile si actiunile mele. In acest sens, m-a dus la avocata lor, a aflat tot adevarul si cum stau lucrurile; se facuse tarziu pt a mai ajunge la un notar pt a perfecta niste acte; avocata lor scrisese niste hartiute ce sa consemneze notara, cu care vorbise la telefon, in prealabil.
La data de 09.01.2017, avocata acestei parti depune intampinare prin care solicita decaderea (ceva de genul acesta) cererii mele pentru ca nu a fost depusa pana la primul termen. Intrebarea mea este: daca dosarul a fost disjuns, judecatorul a apobat la primul termen din 05.10.2016, sa-mi angajez un aparator si, verbal, sa precizez mai concret ce cer eu in cerere; la temenul din data de 23.11.2016, partile au fost de acord cu inmanarea cererilor, fara a se opune cu ceva, ESTE OARE CORECTA INTAMPINAREA DE DECADERE? Oare nu poate fi socotita data de 23.11.2016 ca fiind primul termen, avand in vedere cele de mai sus relatate, ca dosarul a fost disjuns? Care este articolul ce prevede aceasta situatie cand dosarele se disjung si daca legea prevede?
Va multumesc, in asteptarea unui raspuns!

Alte discuții în legătură

Disjungere dosar penal victorm86 victorm86 In cazul unui dosar penal a fost emisa o ordonanta prin care au fost clasate o parte din fapte iar dosarul a fost disjuns prin declinare de competenta la un ... (vezi toată discuția)
Drept de trecere Am si eu o problema ! Am cumparat in 2001 un teren pe o alee de acces unde au acces 4 familii. Am construit o casa cu autorizatie etc totul fiind legal , ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au cumparat in 1983 o casa cu terenul de 2427 mp ... ovidiuss1974 ovidiuss1974 Parintii mei au cumparat in 1983 o casa cu terenul de 2427 mp cu mentiunea in contract ca terenul aferent acestei case intra in proprietatea statului conform ... (vezi toată discuția)