avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

Cum este indicat sa se procedeze in urmatoarea situatie: dupa decesul mamei cei 2 copii nu au intocmit la notariat declaratie de acceptare expresa a mostenirii in termen de 1 an de zile. Unul din cei 2 copii a facut cu mama contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, pentru partea de casa si teren pe care le avea.
Dupa ce a trecut termenul de 1 an fratele care a incheiat cu mama contractul de vanzare-cumparare, l-a actionat in instanta pe celalalt frate solicitand sa-i revina in totalitate o suma considerabila de bani ce urma sa fie incasata de mama lor, daca ar fi fost in viata, deoarece celalat frate nu a dat dovezi de acceptare tacita a mostenirii. Mentionez ca documentele in baza carora urmeaza sa fie data suma au fost tot timpul asupra respectivului frate, celalat frate fiind intr-o alta localitate decat cea in care a locuit mama cu fratele sau şi neprimind nici o instiintare despre aceasta suma. Cum ar trebui sa procedeze fratele aflat la distanta astfel incat sa nu piarda aceasta parte din suma care ar trebui impartita intre cei 2.
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: alina bataran , utilizator 08:54, 18 Ianuarie 2017
In cadrul dosarului deschis in instanta, trebuie facuta intampinare in termen, in cadrul careia sa se faca aparari. Eventual apelati la un avocat macar pentru a va studia dosarul si a va redacta intampinarea, daca nu doriti sa va reprezinte pe intreg parcursul procesului.
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedeschisa la timp vadiro vadiro As dori sa stiu care ar fi pasii de urmat pentru a avea urmatoare situatie rezolvata: Tatal meu impreuna cu mama mea au construit o casa intr-o comuna facuta ... (vezi toată discuția)
Unul din trei fii are testament pe casa părintească, dar n-a acceptat încă moștenirea. mai are dreptul să moștenească ceva, și cum se împarte în această situație? Mitra Mitra Suntem trei frati. Inainte de a deceda acum trei ani, mama noastra i-a facut testament unuia dintre noi pentru casa ei, aceasta fiind singura ei proprietate. ... (vezi toată discuția)
Mostenire incurcata leusan leusan Cum se poate proceda in urmatoarea situatie,pentru a evita niste costuri inutlie,si mai ieftin din punct de vedere financiar? Este vorva despre urmatoarea ... (vezi toată discuția)