avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune trimise de firma de asigurari auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune trimise de firma de asigurari auto

Buna ziua. V-as ruga, daca puteti, sa ma ajutati cu un raspuns legat de problema urmatoare. Fratele meu, acum 2 ani si 9 luni, a provocat un accident de masina. nu i s-a facut dosar penal, dar a avut permisul luat pe 3 luni. Problema a fost ca nu stia ca avea RCA-ul expirat de mai putin de o luna. Masina lovita era de firma, si, azi, dupa atata timp, i-a venit de la Allianz Asigurari o instiintare ca are de plata peste 17.000 lei. Suma enorma. Masina respectiva s-a accidentat in fata. Ce poate face? mentionez ca de mai mult de jumatate de an fratele meu nu are job, nu ia nici somaj pt ca a lucrat pe drepturi de autor. Este normal sa primeasca aceasta instiintare dupa atata timp? Nu exista un termen legal de solicitare a daunelor? Inca o data intreb: ce poate face? Nu are de unde sa plateasca, iar suma este oricum enoprma (practic, cu acesti bani iti poti lua o masina second-hand). Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: noidoi , utilizator 10:12, 2 Februarie 2017
Este interesul asiguratorului sa solutioneze cazul in termenul de 3 ani. Altfel poate fi facuta contestatie la executare ptr prescriptie.
Va recomand sa solicitati documentele aferente reparatiei, dar cel mai probabil acestea vor fi conforme cu suma solicitata.Devizele de executie a reparatiilor se fac dupa normative iar acestea duc la costuri insemnate, in plus daca pagubitul si a reparat masina intr-o reprezentanta piesele originale sunt foarte scumpe, manopera de asemenea.Pacat ca fratele dumneavoastra a tratat cu indiferenta paguba provocata, este recomadat sa solicite asiguratorului o esalonare a platii pentru o perioada mai mare de timp, altfel cheltuielile de judecata vor suplinii consistent suma de plata si asa destul de impovaratoare.
Pagubitul inseamna ca a reparat pe CASCO. Acolo sunt alte conditii ca la RCA.
Totusi corect era sa va cheme si pe dvs la constatare. Probabil ca s-au bazat pe faptul ca exista asigurare RCA si atunci s-au bazat ca asiguratorul RCA trebuie sa recunoasca constatarea. Si au dat seama doar cand au demarat procedurile de recuperare ca nu exista polita RCA. In aceste conditii recuperarea se face de la cel vinovat.
Politia solicita asigurarea vinovatului. Daca fratele si-a dat seama ca nu are asigurare, interesul ar fi fost a lui sa tina legatura cu celalalt sofer si sa stabileasca de comun acord ca sa participe si el la constatare. Macar acum in ultimul moment sa fie Atenti la devizul de lucrari!!! Sunt multi bani cand trebuie sa dai.
e greu sa mergem acolo. noi suntem in bucuresti, problema e la ploiesti. intr-adevar, de o sapt de cand am vb nu s-a trimis nimic inca. mai asteptam putin...multumesc pt raspuns
cand s-a produs accidentul fratele meu era convins ca are rca. nu stia ca expirase de o jumatate de luna (se astepta sa il sune asiguratorul sa il anunte de expirare, ca pana atunci). masina era de firma si sigur stiau ca el nu are rca, le-a spus politia, altfel nu ar fi facut reparatia pe casco, evident. cu soferul masinii a mai vb, si stia ca masina a fost reparat de catre firma la vreo luna dupa accident. dar nu s-a gandit sa participe la constatare, cine s-ar fi gandit? el oricum era la pat, ca a avut coaste rupte... o sa vedem pe acte ce reparatii au facut. presupun ca daca i se trimit este acolo si constatarea poplitiei si trebuie sa coincida reparatiile cu ceea ce e acolo... multumesc pt raspuns.

Alte discuții în legătură

Constat amiabil incheiat, mai trebuie sa platesc ceva pagubitului? mariuscalina mariuscalina Pe 23 noiembrie am fost implicat intr-un accident soldat cu pagube materiale, cel din fata mea a franat brusc, carosabilul fiind umed nu au fost suficienti cei ... (vezi toată discuția)
Casco LarisaS LarisaS Am facut un accident destul de minor in 2009 si aveam asigurarea expirata. Acum.. dupa 4 ani mi-a venit de la Astra asigurari, sa platesc suma de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog ! tzutzu15 tzutzu15 am fost implicat intr-un accident: un tip a iesit dintr-o intersectie fara a se asigura, l-am evitat pentru a nu intra in el, i-am atins putin bara spate si am ... (vezi toată discuția)