avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... parteneriat public privat - regim juridic drumuri
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

parteneriat public privat - regim juridic drumuri

Am urmatoarea speta: o primarie si un dezvoltator imobiliar vor sa realizeze un parteneriat public-privat in vederea atragerii de fonduri europene. Obiectul topicului este urmatorul: reteaua de drumuri din interiorul complexului imobiliar, cu statut de drum de utilitate privata (proprietatea dezvoltatorului) poate face obiectul introducerii de utilitati prin fondurile europene atrase (apa, canalizare, gaze, electricitate)? Dar daca ar deveni drumuri de utilitate privata deschise circulatiei publice? Ideea este ca dezvoltatorul doreste ca aceste drumuri sa aiba in continuare "circuit inchis" (accesul este permis doar proprietarilor, pe baza de cartela, pe motive de securitate); care ar fi solutia ca pe aceste drumuri sa poate fi introduse utilitatile, prin fonduri europene, cu pastrarea restrictiei de acces?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:43, 7 Septembrie 2009
NU exista aceasta posibilitate daca vrea sa atraga fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii(apa, gaze , canalizare , asfaltare drum)! Singura posibilitate este ca sa doneze aceste drumuri primariei din raza teritoriala respectiva!B-)
Dar in acest fel drumurile vor fi publice!
Oricum....cine ar avea interes sa foloseasca niste alei si drumuri intr-un cartier rezidential daca nu ar locui acolo?Cam greu de crezut ca vor veni oamenii sa se plimbe cu masinile pe acele stradute doar ca sa deranjeze linistea proprietarilor!B-)
Asa s-au dezvoltat multe cartiere rezidentiale...vezi Baneasa Residential, Greenfield, etc...B-)
Perfect legal si cu cheltuieli minime pentru utilitati!:D
Cam complicata situatia, recunosc. Oricum, multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primăria refuza sa preia drumurile - cartier privat. alexmarasescu alexmarasescu Buna ziua. Va cer sfaturile intr-o problema destul de delicata. Suntem un cartier de case din Târgu Jiu. In anul 2008 a fost aprobat PUZ-ul cartierului unde ... (vezi toată discuția)
Obligativitate introducere utilități publice pe puz care a fost predat primăriei sorindoru sorindoru Bună ziua, Locuiesc într-un cartier nou, de aproximativ 1 an la sat, într-o comună limitrofă unei reședințe de județ. Când am cumpărat terenul de ... (vezi toată discuția)
Donare drum primarie luc1kws luc1kws Locuiesc in orasul P@ntelimon si stau pe o strada pe care toti proprietarii si-au cumparat lotul de casa cu tot cu drum. Mai precis, am cumparat sub forma a 2 ... (vezi toată discuția)