avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Motivare CCR Legea darii in plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Motivare CCR Legea darii in plata

A aparut pe DCNews aceasta explicatie la Legea darii in plata, motivarea CCR - vedeti text va rog. Daniel Zamfir, inițiatorul Legii dării în plată, a spus că avem de-a face cu o motivare istorică a CCR care va revoluționa toate contractele, nu doar pe cele bancare, fiind o soluție salvatoare și pentru oamenii care au credite în euro.

"MOTIVARE ISTORICA A CCR! VA REVOLUTIONA TOATE CONTRACTELE, NU DOAR PE CELE BANCARE! SOLUTIE SALVATOARE SI PENTRU CEI CU CREDITE IN EURO!!!

Astazi am avut o intalnire foarte placuta si emotionanta cu cei care mi-au fost alaturi in batalia pentru Legea darii in plata. Am plecat dupa circa doua ore de discutii cu ei, plin de optimism! Si am sa va spun si de ce: Motivarea de zilele trecute a CCR, fara nicio exagerare, E UNA ISTORICA! Pur si simplu revolutioneaza relatiile contractuale intre clienti si furnizorii de servicii( deci nu numai cotractele bancare!),prin motivarea impreviziunii. Pentru toti cei nu sunt familiarizati cu terminologia, impreviziunea se aplica in cazul in care a aparut un eveniment exceptional si exterior vointei partilor ce nu putea fi prevazut in contract, cresterea cursului valutar incadrandu-se perfect in aceasta situatie. CCR" obliga partile la renegocierea contractelor, iar renegocierea trebuie sa fie una EFECTIVA RAPORTATA LA NOUA REALITATE, care sa permita executarea contractului prin reechilibrarea prestatiilor. Interventia asupra contractului e obligatorie si trebuie sa fie efectiva, fie in sensul incetarii, fie in cel al adaptarii la noile conditii" (am citat din textul motivarii).
S-ar intelege ca toate contractele sunt supuse obligativitatii rediscutarii in caz de IMPREVIZIUNE.
Va rog, aveti/ stiti mai multe detalii despre cum ar functiona. Scurt: am un contract cu un IFN pe care vreu sa-l renegociez.
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2017
MoP, utilizator

Alte discuții în legătură

Proba cu interogatoriu elenish elenish La proba cu interogatoriu in instanta, pentru darea in plata, ce intrebari i-ar putea fi puse unui executat silit deja? (vezi toată discuția)
Credit imobiliar ipotecar- nu-mi mai pot plati ratele la banca...oare faptul ca banca imi ia casa stinge litigiul dintre noi? cris4family cris4family Buna ziua, indraznesc sa va cer ajutorul intr-o problema, care, cred eu, deja a devenit un subiect la ordinea zilei. Am doi prieteni(sot si sotie) care au ... (vezi toată discuția)
Problema impreviziunii in noul cod civil Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Afara de o multime de lucruri criticabile noul cod civil mai contine si lucruri bune. Un exemplu este introducerea teoriei impreviziunii [quot]Art. 1.271. ... (vezi toată discuția)