Vreau sa renunt avocatul meu dintr-un dosar, intrucat nu-mi reprezinta cu adevarat interesele de mult timp (de peste un an si-a schimbat atitudinea in favoarea partii adverse, desi la dosar exista o serie de documente in favoarea mea, iar astfel pot sa pierd procesul cu toata dreptatea in mana).
Am discutat cu un jurist de la tribunal si mi-a spus ca trebuie sa reziliez contractul cu avocatul actual si sa depun adresa la judecatorie, prin care sa anunt ca ma reprezint singura.
Pe acest site am gasit o discutie din 2009 in care se mentioneaza ca, trebuie sa fac o notificare scrisa avocatului, prin care sa-l anunt ca renunt la serviciile sale, iar el trebuie sa-mi faca un fel de raport, in care sa scrie situatia actuala a dosarului si ce riscuri implica renuntarea la avocat.
Care sunt mai exact pasii de urmat in aceasta situatie?
Eu nu intentionez sa ii solicit onorariul avocatului inapoi, insa vreau sa recuperez acesti bani, daca castig procesul, de la partea adversa.
Daca reziliez contractul cu avocatul, exista posibilitatea ca instanta sa-mi refuze cheltuielile de judecata ocazionate cu onorariul avocatului, in momentul pronuntarii hotararii?
Trebuie sa notificati avocatul de rezilierea contractului,nu ar trebui instanta sa va refuze cheltuielile de judecata reprezentand onorariul intrucat ati platit anterior, dar, ramane la aprecierea instantei.
Multumesc de raspuns, insa cum ramane la aprecierea instantei daca sa-mi recuperez suma? respectiv daca in rezilierea contractului cu avocatul ii spun sa mentioneze faptul ca suma achitata reprezinta contravaloarea reprezentarilor in instanta de pana la acel moment.
Eu de la avocat nu recuperez suma, deci in mod normal trebuie sa o recuperez de la partea adversa la finalul dosarului, pentru ca am achitat suma respectiva si exista o chitanta depusa la dosar in acest sens, indiferent de situatia mea cu avocatul, nu ?
Va intreb acest lucru deoarece si instanta are o atitudine foarte partinitoare fata de partea adversa si cred ca abia asteapta sa ii reduca suma cheltuielilor de judecata partii adverse, daca exista vreo procedura sau articol de lege care ii permite sa ignore onorariul achitat avocatului daca reziliez contractul, exista asa ceva?
Nelamurire!
razvandicu
Am o dilema si nu stiu cum sa procedez!Avocatul meu a facut cerere de stramutare a unui litigiu de munca eu fiind reclamant,acum 4 luni de zile!Intre timp mam ... (vezi toată discuția)