Vreau sa renunt avocatul meu dintr-un dosar, intrucat nu-mi reprezinta cu adevarat interesele de mult timp (de peste un an si-a schimbat atitudinea in favoarea partii adverse, desi la dosar exista o serie de documente in favoarea mea, iar astfel pot sa pierd procesul cu toata dreptatea in mana).
Am discutat cu un jurist de la tribunal si mi-a spus ca trebuie sa reziliez contractul cu avocatul actual si sa depun adresa la judecatorie, prin care sa anunt ca ma reprezint singura.
Pe acest site am gasit o discutie din 2009, in care se mentioneaza ca, trebuie sa fac o notificare scrisa avocatului, prin care sa-l anunt ca renunt la serviciile sale, iar el trebuie sa-mi faca un fel de raport, in care sa scrie situatia actuala a dosarului si ce riscuri implica renuntarea la avocat.
Care sunt mai exact pasii de urmat in aceasta situatie?
Eu nu intentionez sa ii solicit onorariul avocatului inapoi, insa vreau sa recuperez acesti bani, daca castig procesul, de la partea adversa.
Daca reziliez contractul cu avocatul, exista posibilitatea ca instanta sa-mi refuze cheltuielile de judecata ocazionate cu onorariul avocatului, in momentul pronuntarii hotararii?
Este recomandat sa notificati av de faptul ca doriti rezilierea contractului.Onorariul oricum nu-l puteti solicita inapoi de la av cat timp acest v-a reprezentat in cauza respectiva,Nu exista nici o obligatie legala din partea acestuia de a va anunta despre stadiul procesului.
Nelamurire!
razvandicu
Am o dilema si nu stiu cum sa procedez!Avocatul meu a facut cerere de stramutare a unui litigiu de munca eu fiind reclamant,acum 4 luni de zile!Intre timp mam ... (vezi toată discuția)