avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen sesizare CEDO
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen sesizare CEDO

Buna seara! Doresc sa aflu care este termenul de sesizare a CEDO? De cand se calculeaza cele 6 luni? De la pronuntarea minutei deciziei? De la comunicarea minutei deciziei? Sau de la pronuntarea deciziei motivate? Exista reglementari ale curtii sau tine doar de interpretare? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2017
Marcellmc, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:26, 16 Ianuarie 2017
Deoarece nu se accepta dosare incomplete, este vorba de sase luni de cand pagubasul ar fi putut primi motivatia, daca ar fi depus diligentele necesare. Asta presupune ca motivatia sa fi fost formulata deja si trimisa spre comunicare (adica instanta si-a terminat complet treaba).

Conteaza doar caile ordinare de atac, care trebuie sa fi fost epuizate si pe care decizia sa fi ramas definitiva. Caile extraordinare nu se iau in considerare.
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este posiblitatea pentru a face apel la cedo dupa ce dosarul se afla in caile extraordinare de atac ciurli_si_burli ciurli_si_burli Buna seara, As dori sa stiu pentru urmatorul caz, Daca inculpatul condamnat in apel isi exercita dreptul de a ataca solutia mai departe prin caile ... (vezi toată discuția)
Termen sesizare cedo ioanmuntean ioanmuntean Sesizarea catre CEDO se poate face in termen de 6 luni de la comunicarea acasa a sentintei (primirea sentintei) sau in 6 luni de la pronuntarea sentintei ? (vezi toată discuția)
Faza preliminara cedo Alabastru2015 Alabastru2015 Buna ziua! Cine imi poate spune care sunt urmatorii pasi dupa ce se pierde un recurs? Curtea de Apel si...dupa aia? Care este faza preliminara CEDO? Am ... (vezi toată discuția)