avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care este posiblitatea pentru a face apel la CEDO dupa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care este posiblitatea pentru a face apel la CEDO dupa ce dosarul se afla in caile extraordinare de atac

Buna seara,

As dori sa stiu pentru urmatorul caz, Daca inculpatul condamnat in apel isi exercita dreptul de a ataca solutia mai departe prin caile extraordinare de atac iar termenul de 6 luni de la comunicare sentintei de apel se scurge, poate acesta sa mai faca la CEDO intrucat nu a epuizat toate caile de atac prin care isi putea face apararea?

"Confirmați, pentru fiecare capăt de cerere, că ați epuizat toate căile de recurs disponibile în statul în cauză, inclusiv orice cale de atac (apel și/sau recurs); indicați, de asemenea, data la care decizia internă definitivă/irevocabilă a fost pronunțată, precum și data la care a existat posibilitatea de a lua cunoștință de textul integral al acestei decizii, pentru a face dovada respectării termenului de șase luni."
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:20, 15 Februarie 2019
In mod normal, trebuie depusa plangerea CEDO in 6 luni de la apel.
Pe vechea legea era de la recurs.

Puteti insa incerca si acum.
Daca exista motive temeinice Curtea Europeana va observa.
Va multumesc pentru raspuns.
A ramas 6 luni sau se aplica 4 luni ??
Termenul este de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare formular de cerere cedo Vuck Vuck Buna ziua, va rog daca se poate sa explicati mai detaliat cum se completeaza formularul CEDO, punctul G : \\"[i] confirmati pentru fiecare capat de cerere ca ... (vezi toată discuția)
Faza preliminara cedo Alabastru2015 Alabastru2015 Buna ziua! Cine imi poate spune care sunt urmatorii pasi dupa ce se pierde un recurs? Curtea de Apel si...dupa aia? Care este faza preliminara CEDO? Am ... (vezi toată discuția)
Termen sesizare cedo ioanmuntean ioanmuntean Sesizarea catre CEDO se poate face in termen de 6 luni de la comunicarea acasa a sentintei (primirea sentintei) sau in 6 luni de la pronuntarea sentintei ? (vezi toată discuția)