avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate soti fara copii, mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate soti fara copii, mostenire

Buna ziua ! Am o mătuşă mai îndepărtată care doreşte să îmi lese apartamentul numai că nu îmi poate face act de vânzare cumpărare deoarece, cică mai are cineva dreptul ceea ce mie nu mi se pare normal şi vă povestesc pe scurt : x şi y s-au căsătorit şi nu au facut copii... la un momentdat cei doi hotărasc sa cumpere un apartament în rate. Dupa achiziționarea apartamentului în rate x se înbolnăveşte şi moare în scurt timp ! Acesta nu avea nici un venit in perioada respectiva dar este trecut si el in actul casei ! Am înțeles ca sora lu x are dreptul din apartament ! Cum ? Si de ce ? Avand în vedere ca pe y nu a ajutat-o deloc nici nu a vizitat-o.... Cum pot face ca y sa ramana singurul propietar sau ce acte trebuie sa imi faca pentru a nu putea fi contestate ?

Alte discuții în legătură

Anulare act de vanzare cumparare cu uzufruct viager. clucian clucian Buna Ziua, Am cumparat de la o matusa un apartament cu act de vanzare cumparare, iar matusa si-a pastrat dreptul de uzufruct viager asupra imobilului. ... (vezi toată discuția)
Pot solicita primăriei din alt oraș să facă o ancheta la ... Magie1 Magie1 Pot solicita Primăriei din alt oraș să facă o ancheta la fata locului daca mătușă trăiește sau nu aceasta nu îmi rasp la tel și o vecina îmi cere ... (vezi toată discuția)
Drept de moștenire într-o situație particulară de fraternitate: ... sunsray sunsray Drept de moștenire într-o situație particulară de fraternitate: Defunctul este frate și după mamă și după tată, cu sora X. Tatăl acestora, în ... (vezi toată discuția)