avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de a călători fără cerere notariala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de a călători fără cerere notariala

Buna ziua ,va rog lamuriti ma si pe mine cum pot obține dreptul de a călători cu un copil minor fără sa cer de fiecare dta acceptul tatălui.Se poate face la notar sau doar daca deschid proces sa obțin definitiv si irevocabil acest lucru .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:44, 19 Ianuarie 2017
Se deschide proces ptr suplinire consimtamant
AndreK a scris:

Se poate face la notar sau doar daca deschid proces sa obțin definitiv si irevocabil acest lucru .Multumesc

Nu se poate face nimic «definitiv și irevocabil», la notar tata copilului are dreptul să vă dea acord pe termen limitat cum a făcut și până acum.
În instanță puteți cere suplinire acord, numai dacă tata copilului refuză curea-credință să vă dea acord notarial, altfel cererea o va respinge instanța ca neîntemeiată.
Câtă vreme exercitați în comun autoritatea părintească, aveți nevoie de acordul tatălui pentru a pleca în străinătate cu minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din tara cu copilul minor ELENAsl ELENAsl as vrea sa plec din tara cu fetita mea care are 3 ani; nu am fost casatorita dar copilul e recunoscut de tata. as putea pleca fara acordul lui? el nu este ... (vezi toată discuția)
Suplinire consimtamant parinte lolo0112 lolo0112 Buna ziua. Pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa suplineasca acordul celuilalt parinte pentru iesirea temporara din tara a minorului, pe ... (vezi toată discuția)
Custodie comună teoretic. practic, bătăi de cap pentru ambii părinți. andreeab1 andreeab1 În acte, custodie comună. În practica, tatăl nu mai are si nici nu isi doreste contact cu minorul. Nu plătește pensie alimentara (o suplinesc eu, fără ... (vezi toată discuția)