avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari

Se poate ca la 3750 cheltuieli sa am 3500 penalizari
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:48, 19 Ianuarie 2017
Da, se poate.

Daca la asociatia dvs. se practica o penalizare de 0,2% / zi de intarziere si nu ati achitat cheltuielile de intretinere timp de peste 500 de zile. Sau, ati mai achitat doar din intretinere, dar din penalizari nu ati achitat nimic.
Ideea este ca intr-un final suma penalizata nu poate depasi suma la care s-a aplicat penalizarea.
Mergeti la asociatie si solicitati un tabel / o situatie a modului cum s-au calculat penalizarile si faceti si dvs. niste verificari.
- sfat pe care vi-l dau si dvs - mai cautati discutii asemanatoare si poate ca o sa intelegei mai bine ceea ce va intereseaza.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2017
elga50, moderator
Salut.
Dar se pot adăuga penalizări doar la taxa de administrare, neplătită ?
Nu mai locuiește nimeni la adresa si nu am știut de taxa o buna perioada. Nu se pune problema plății ci dacă e legal sa se adauge si penalizări, fiind vorba in mare doar de salariul celor de la asociație.
Eu v-am raspuns in topicul initiat de catre dvs.
Orice suma repartizata pe lista de plata unui proprietar, reprezinta o obligatie de plata care trebuie achitata intr-un timp rezonabil, de obicei afisat pe lista de plata. Dvs. ziceti ca nu v-ati achitat taxa de administrare timp de 3 ani! Sa fii sanatos si la punga gros...
Adica eu administrator fiind, prestez o munca legala la o asociatie si am pretentia ca orice om angajat sa primesc o leafa cel mai tarziu pe data de 10 a lunii urmatoare efectuarii prestatiei (asa am negociat cu asociatia). Oamenii, de buna credinta, chiar fac acest lucru si eu incasez suma negociata, chiar daca nu toti proprietarii si-au achitat obligatiile de plata.

Intrebare: de unde ia banii as. prop.ca sa ma plateasca, daca mai sunt inca 10-20 de proprietari care considera ca, da, stie ca trebuie sa-si achite toate obligatiile de plata, dar mai tarziu ....?
Daca la dvs. nu se pune problema platii - nici nu mai discutam.
Acum ca ati patit-o, achitati ce aveti pe-acolo si daca in continuare intentionati nu locuiti in acel apartament, aveti mai multe metode de a achita debitele fara a fi prezent in localitate si fara a fi penalizat: cel mai usor este sa achitati in contul bancar al asociatiei, dvs. sau desemnati un repezentant, sau achitati in avans o suma acoperitoare pe timp de 1-2-3 ani si ati terminat discutia.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, rog un raspuns in urmatoare problema; am avut o restanta ... mcal mcal Buna ziua, rog un raspuns in urmatoare problema; am avut o restanta la intretinere , pt care s-au calculat penalitati , pina la momentul cind suma ... (vezi toată discuția)
Penalizari asociatie proprietari ContSters191229 ContSters191229 Buna seara!.As vrea sa ma lamuriti si pe mine daca e corect sa platesc penalizari care nu apar pe lista de cheltuieli lunare.Administratorul zice ca da, eu nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, poate cineva sa îmi spună dacă este corect sa îți ... Snake1970 Snake1970 Buna ziua, Poate cineva sa îmi spună dacă este corect sa îți includă în cotă de întreținere penalizările?Specific că pe lista de întreținere ... (vezi toată discuția)