avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de secret
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de secret

În ce condiții se dă sporul de secret?
Altfel spus, o prietenă a fost autorizată ORNISS pe Secret, întrucât firma la care lucrează a avut nevoie de personal autorizat. Demersurile necesare au fost făcute de către această firmă. După obținerea autorizației, i s-a comunicat că a primit autorizația și a semnat pentru acest fapt. Firma este obligată să-i dea acest spor?
Menționez că nu i s-a făcut un act adițional și nici nu este stipulat în contract că este autorizată.
Mulțumiri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 17 Ianuarie 2017
Sporurile care se acorda sunt nominalizate in contractul colectiv de munca incheiat al nivel de firma si se mentioneaza si in contractul individual de munca incheiat intre parti.
In fisa postului ar trebui mentionata ca cerinta a postului - detinere autorizatie ORNISS.
Acordarea unui astfel de spor este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

In lipsa unor astfel de dispozitii, angajatorul nu are nicio obligatie de a acorda asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor pentru gestionarea unor informatii clasificate deli_andra76 deli_andra76 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala acordarea unui spor pentru gestionarea unor informatii nationale clasificate nivelul \\"secret\\"unei secretare a ... (vezi toată discuția)
Mai multe contracte la acelasi angajator? rambela rambela La o societate SRL un salariat are mai multe functii.Din punct de vedere legal trebuiesc intocmite contracte de munca diferite pentru fiecare functie in ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate stipulat in roi judytha_b judytha_b Buna ziua In prezent in CCM la nivel de unitate este stipulat acordarea sporului de fidelitate dupa vechimea in campul muncii. Acum conducerea vrea sa ... (vezi toată discuția)