avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inființare asociație
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inființare asociație

Bună ziua,

În cazul în care dosarul pentru înființarea unei asociații a ajuns la Apel la Tribunal (după ce a trecut prin Judecătoria de sector), și a fost respins și acolo, există vreun articol în vreo lege care să menționeze faptul că nu se poate depune din nou la Judecătoria de sector același dosar ?

Mai exact, a expirat rezervarea de nume, azi am depus pentru a-l obține iar. Vreau să depun dosar care să conțina același nume, aceiași 3 membri fondatori și același sediu social, reparând bineînțeles problemele din Actul Constitutiv și Statut.

Există vreo prevedere legală care să spună că nu pot face acest lucru, și trebuie să schimb unul dintre numele asociatiei, membri fondatori sau adresă?

Dacă este nevoie, pot da numărul dosarului pentru căutarea pe portal.just.ro, notificarea oficiala inca nu a ajuns la sediu.

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:47, 18 Iulie 2017
Puteti depune din nou doar daca renuntati la calea de atac formulata,sau daca apelul dvs este respins,Nu este nevoie sa modificati decat cele puse in vedere la fond de catre instanta pt a evita o eventuala respingere.Puteti sa solicitati un sfat unui av,Succes.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2017
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
puteti fara probleme depune un nou dosar cvasiidentic, pentru ca acordarea personalitatii juridice a ONG fiind o procedura necontencioasa, hotararile judecatoresti pronuntate, chiar definitive fiind (dupa respingerea si a apelului) nu au autoritate de lucru judecat, Dar din ce motiv vi s-au respins?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari statut asociatie dana_toader dana_toader Buna ziua, Am depus la judecatorie hotararile AG de modificare a sediului si de inlocuire a unor membri fondatori. In incheiere, se precizeaza ca se admite ... (vezi toată discuția)
Renuntare acordare personalitate juridica vidus vidus Ma confrunt cu o situatie noua pentru mine, asa ca apelez din nou la ajutorul colegilor cu o exeprienta mai mare. In urma cu ceva timp am depus la ... (vezi toată discuția)
Inscriere membru in ong Liciu Liciu Buna ziua, In dosarului ce urmeaza a fi depus la judecatorie pentru infiintarea ONG-ului mi s-a cerut sa fie prezente cazierele fiscale si juridice ale ... (vezi toată discuția)