vreau sa fac o cerere de interventie intr-un dosar care sunt pasii de urmat adica depun cererea inainte de primul termen al procesului dar cum se procedeaza trebuie sa mi se aprobe intai cererea si apoi pot vedea dosarul am motive intemeiata este un proces de autentificarea unui act dar eu nu stiu exact continutul cererii mi se va da voie sa vad dosarul si apoi voi motiva si eu cererea mea de interventie?
Buna seara,
Daca dosarul este in fond, puteti face cerere de interventie pana la incheierea dezbaterilor - art. 62 NCPC.
Aceasta va imbraca forma cererii de chemare in judecta.
Cererea va fi comunicata partilor din dosar impreuna cu inscrisurile doveditoare apoi, la urmatorul termen se va discuta admisibilitatea in principiu a cererii.
Cat priveste posibilitatea dvs de a vedea dosarul inainte de a va motiva cererea aceasta este aproape nula.
Din experienţa personală, cred că puteţi. Vă relatez cazul meu. Eu am văzut pe portalul instanţelor că o rudă a introdus un dosar pentru atribuirea unui teren. Stiam că este vorba despre un teren pe care il detineam eu, pentru că mi-a comunicat in mai multe randuri ca vrea o parte din teren. Pentru ca eu să nu aflu de proces, a chemat in judecata doar comisia locala de fond funciar, insă pe mine nu m-a dat in judecata, deci NU eram parte in dosar. Asadar, eu, afland de pe internet despre acest dosar, am angajat un avocat care a putut consulta dosarul imediat, deci inainte de depunerea cererii de interventie. Sigur, s-a dus la arhivă cu dovada că terenul in litigiu este al meu, dar ideea este că a consultat dosarul la 3-4 zile după ce a fost inregistrat la instanţă, iar cererea de intervenţie a depus-o doar la primul termen.
Recuzare judecător
alex68
Vă adresez rugămintea să-mi spuneţi în ce fază a procesului pot recuza un judecător. Este vorba despre judecarea pe fond a cauzei şi, în esenţă, ... (vezi toată discuția)
Dosar la arhivă
elenagabi
Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu câteva clarificări în următoarea problemă. Am încheiat, în urmă cu o lună, un contract cu un avocat pentru ... (vezi toată discuția)