avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme mansarda bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme mansarda bloc

Bună seara. Va rog sa ma ajutati cu următoarea problema. Acum 4 ani am achiziționat un imobil intr-un bloc cu 1 etaj + mansardă. Apartamentul se afla la mansardă
Acum în urma ninsorilor am realizat ca avem probleme la acoperiș. Atât la marginea acoperișului unde se formează țurțuri și unde se aduna apa care se prelinge pe pereți si se si infiltreaza cat și în zona geamurilor din mansarda. În mod normal acoperișul se afla încă în garanție dar atât vecinii, cat și constructorul nu doresc sa se implice spunând ca problema trebuie rezolvata de noi. Va rog sa ma ajutati cu răspunsuri la următoarele întrebări; dacă acoperișul este în garanție ce pași trebuie sa fac ?
2. Dacă acoperișul/mansarda nu mai este în garanție eu ca proprietar trebuie sa fac toate reparațiile? Vecinii spun ca nu este bun comun atât timp cat doar eu beneficiez de el și pt.reparații sau acces la acoperiș ar trebui sa intre în apartamentele celor de la mansardă.
Sper ca am fost suficient de clara pentru ca nu știu de unde sa încep și sunt disperata. Am pereții plini de apa și deja a început sa apara mucegaiul.
Va mulțumesc anticipat pt.raspuns
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:38, 18 Ianuarie 2017
1-Daca lucrarea este in garantie,este necesar sa notificati oficial constructorul in vederea remedierii deficientelor
2- In urma acordului tuturor proprietarilor pentru executat modificari constructive la imobil,
acoperisul si mansarda reprezinta parte comuna a caror intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari
Fiind probleme la partea comuna,pentru solutionare implicati responsabilitatea presedintelui de asociatie care detine obligatia legala sa asigure buna functionare a partii comune de constructii si instalatii din imobilul de locuit in comun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartament cauzata mansarda vecinului DianaMG DianaMG Buna ziua, Am achizitionat anul trecut un apartament la etajul 3/3. Deasupra apartamentului a fost construita acum 4-5 ani o mansarda. Dupa ... (vezi toată discuția)
Cerere reparatie acoperis mansarda Timcripe Timcripe Se poate va rog sa ma ajutati cu un model de cerere catre asociatia de proprietari/presedinte, pentru reparatia acoperisului mansardei, cerere care sa ... (vezi toată discuția)
Cine plateste reparatia la acoperisul blocului mansardat ovidiu1984 ovidiu1984 Buna seara. Am cumparat un apartament la mansarda.Doresc sa stiu daca am probleme cu acoperisul cine plateste?Presedintele asociatiei a spus ca terasa ... (vezi toată discuția)