avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prima casa

buna ziua, imi poate spune cineva cum procedeaza un evaluator?
Vreau sa iau un apartament prin prima casa de la Raiffeisen. Imi trimit ei unul de la banca sau gasesc eu?
Ce criterii trebuie sa indeplinesc sa trec mai departe?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:44, 18 Ianuarie 2017
Evaluatorul face inspectia apartamentului,il fotografiaza, verifica starea acestuia,daca sunt modificari constructive etc. In functie de aceste lucruri si de alte criterii (pretul zonei,etc) calculeaza pretul acestuia.Ca persoana fizica nu este obligatoriu ca acesta sa va fie impus de banca, insa ei va recomanda firmele cu care colaboreaza.
Banca va poate impune un evaluator agreat de ea sau va poate lasa sa va alegeti unul. In mod obligatoriu trebuie sa fie autorizat ANEVAR. De regula bancile accepta evaluatori agreati de ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa - apartamentul parintilor mihai24silus mihai24silus buna ziua, am inaintat dosarul prima casa la Banca Romaneasca. S-a aprobat, urmeaa sa inaintam restul documentelor, sa evalueze banca aparamentul, etc. ... (vezi toată discuția)
Spor de valoare adus fondului Nebu Nebu O constructie a fost ridicata pe un teren de catre un constructor de buna credinta, terenul a fost revendicat. S-a dispus de catre instanta calcularea valorii ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament tankolevente tankolevente Buna seara,exista o suma minima(legala) cu care trebuie vandut un apartament?ex. se da un apartament cu doua camere 40 mp,etaj 3 in stare buna,mai multe ... (vezi toată discuția)