avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o noua decizie ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o noua decizie ?

Buna dimineata !

Va rog frumos un sfat cu privire la urmatoarea problema:

- fostul director ce a avut un mandat de 3 ani a emis in perioada cat si-a desfasurat activitatea o serie de Decizii interne
- in luna august 2016 functia de director a institutiei noastre publice a fost ocupata de un alt director, numit politic
Noul director vrea ca la acest inceput de an sa dea Decizii noi in locul Deciziilor date de fostul director.
De exemplu: fostul director a emis o Decizie interna prin care a desemnat o comisie de inventar anual. Inventarul inca se deruleaza si acum.
In schimb, noul director vrea sa dea o noua Decizie, cu aceleasi prevederi, dar cu o alta comisie sau sa conceapa el continutul Deciziei. Acesta spune ca nu este de acord cu Deciziile date de fostul director, ca nu este obligat sa le accepte si ca vrea sa dea altele, asa cum vrea el, cu un alt continut.
In alt caz, comisia de inventar numita de fostul director nu si-a inceput activitatea. Iar noul director vrea, la fel, sa emita o noua Decizie, cu o alta comisie, cu un alt concept, ...
La fel vrea sa procedeze cu toate Deciziile interne care ar avea un caracter permanent, sa le abroge pe cele vechi si sa emita altele noi ( de exemplu: in cazul Deciziei de numire a unui responsabil cu probleme de PSI, ..)
Se poate asa ceva ?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2017
oanaportar, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 11:10, 18 Ianuarie 2017
Inventarul trebuia incheiat pana la sfarsitul anului, in decizia fostului director nu este precizata data incheierii inventarului?
Poate numi pe altcineva in functia de responsabil PSI.
Asa se intampla cand cei din conducere sunt numiti politic, nu sunt angajati prin concurs in baza performante profesionale si atunci trebuie sa se inconjoare de angajati obedienti.
A fost trecut Termenul in care comisia sa efectueze inventarul, insa .... nu a fost terminat.
Inventarul s-a facut si in luna ianuarie 2017 si nu s-au facut inca hartiile.
Iar in cazul unei alte comisii de inventar, comisia nici nu s-a apucat de inventar ...

Poate numi pe altcineva in functia de responsabil PSI, chiar daca salariatul care este acum responsabil PSI este singurul salariat care are Atestat in acest sens ?
Daca nu are atestat nu poate fi numit in functie.

LEGE nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor
ART. 12-
(1) Autorităţile administraţiei publice centrale şi celelalte organe centrale de specialitate, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, judeţene sau locale, instituţiile publice şi operatorii economici au obligaţia să angajeze cel puţin un cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor, atestaţi potrivit metodologiei elaborate de Inspectoratul General. Ocupaţiile de cadru tehnic şi personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor sunt definite pe baza standardelor ocupaţionale aprobate conform legislaţiei în vigoare.

In cazul in care s-a depasit termenul de inventariere trebuie data o decizie de prelungire a inventarului cu alt termen de finalizare.
Poate da o decizie de inlocuire a persoanelor din comisie in cazul in care nu s-a inceput inventarierea pentru o gestiune .
Miliarde de multumiri !!!!!....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru tehnic psi nicradu nicradu Avem un salariat care este angajat cu program 8 ore/zi si are o functie administrativa. Firma l-a trimis sa faca un curs de cadru tehnic cu atributii ... (vezi toată discuția)
Cum renunt legal la munca de psi? Sara.CD Sara.CD Buna ziua, sunt angajat cu 8 h, la o institutie bugetara. Pe langa functia de baza mai sunt desemnat ca avand atributii de cadru tehnic psi, aceasta munca ... (vezi toată discuția)
Cadru tehnic psi Dorisz Dorisz Cadrul tehnic PSI poate fi angajat cu 2 ore? (vezi toată discuția)