avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Program redus cu 4 h
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Program redus cu 4 h

Buna ziua!
O persoana angajata cu contract individual de munca care are in intretinere un copil cu handicap grav poate beneficia de program redus la 4 ore. Ideea este daca si salariul se diminueaza sau poate sa-i ramana la fel. Nu exista contract colectiv de munca.
Cel mai recent răspuns: irinabucurenciu , utilizator 09:54, 25 Ianuarie 2017
OUG 111/2010
art.32
(1) Oricare dintre părinţii fireşti sau persoanele prevăzute la art. 8 alin. (2) care au în întreţinere un copil cu dizabilitate beneficiază, după caz, de următoarele drepturi:
a) program de lucru redus la 4 ore pentru unul dintre părinţi sau pentru persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) care se ocupă efectiv de îngrijirea copilului cu dizabilitate (gravă sau accentuată), până la împlinirea de către acesta a vârstei de 18 ani, la solicitarea părintelui, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

Legea nu face referire la pastrarea drepturilor salariale odata cu reducerea programului de munca.
Da, de asta si intrebam. plus, scrie dizabilitati. este acelasi lucru cu handicap grav? adica, copilul nu are handicap fizic ci o boala. Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! imi puteti da va rog un model de cerere de reducere ... RebeccaB RebeccaB Buna seara! Imi puteti da va rog un model de cerere de reducere a programului la 4h pentru patrintele cu copil cu handicap grav? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un copil de 4 ani incadrat in grad grav de handicap. ... Sz17 Sz17 Buna ziua. Am un copil de 4 ani incadrat in grad grav de handicap. Momentan lucrez cu norma intreaga, si am functia de sef magazin. Am inteles ca pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Program redus la 4 ore pentru persoana care ingrijeste un copil cu handicap grav MariaMartiniuc MariaMartiniuc Buna ziua! In Legea nr.448/2008, art. 12, pct.d) se spune ca ”Persoana care are in ingrijire, supraveghere si intretinere un copil cu handicap beneficiaza, ... (vezi toată discuția)