avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezilierea contractului de executie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezilierea contractului de executie

Am incheiat un contract de executie cu o firma si aceea firma refuza sa execute lucrarea.
Deoarece am platit un avans cum pot primi avansul inapoi?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:45, 8 Septembrie 2009
puteti rezilia contractului de comun acord cu restituirea sumei de bani avansata. daca rezilierea contractului pe cale amiabila nu poate fi realizata puteti apela la justitie prevalindu-va de clauzele contractuale
In functie de clauzele contractuale (de exemplu ce se intampla in cazul nerespectarii obligatiei executantului de a efectua lucrarea), puteti sti concret modalitatea prin care puteti/sau nu primi inapoi avansul platit.
Daca este caz de forta majora, specificat concret in contract, posibil sa nu mai primiti avansul achitat inapoi.
Poate detaliati putin situatia...
Contractul pe care l-am facut cu firma respectiva este urmatorul:
[ link extern ]
Exista vreo procedura juridica pentru a-i obliga sa execute lucrarea sau pentru a imi inapoia banii?
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
lityroby, utilizator
In contract se precizeaza ca produsele vor fi livrate dupa achitarea integrala a c/v produselor in conditiile in care transportul si montajul produselor sunt gratuite.
Daca renuntati la comanda sau la achitarea diferentei de pret (de exemplu), pierdeti avansul platit.
Banuiesc doar ca dvs. nu ati achitat diferenta de pret...si ca aceasta ar putea fi cauza pentru care firma refuza prestarea serviciilor comandate.
Cum justifica firma refuzul executarii serviciilor?
Dupa ce au realizat constructia din termopan, au sunat si mi-au spus ca pot veni intr-o zi in care se efectuau lucrari in intretinerea blocului de locatari(care nu le permitea lor sa se desfasoare) .Eu n-am stiut din timp de acele lucrari si i-am anuntat ziua urmatoare ca datorita acelor lucrari nu pot sa execute lucrarea.
Ei s-au incapatinat si au venit atunci cand se desfasurau acele lucrarii si au spus ca refuz sa primesc produsul lor si astfel voi putea pierde avansul dat.
Au venit apoi cu niste acte pe care sa le semnez ca sunt deacord ca ei sa-mi livreze produsul dar fara montajul lui.
Am refuzat sa semnez spunandu-le sa vina intr-o zi cand vor putea sa se desfasoare.
Partea a doua a sumei se acorda in momentul in care este executata lucrarea.
Deoarece n-am semnat acel document exista posibilitatea ca ei sa spuna ca am refuzat produsul lor si astfel sa pierd acel avans?
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
lityroby, utilizator

Alte discuții în legătură

Conflict persoana juridica livrare neconforma DaniSalas DaniSalas Buna ziua, Societatea mea a comandat via internet un produs, dupa ce am efectuat plata integrala si am constatat ca produsul livrat nu este cel comandat, ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestari servicii cristyna_i cristyna_i Buna ziua, In ce conditii poate fi reziliat un contract de prestari servicii din partea mea avand in vedere ca trebuia incheiat din data de 10.04.2012, dar nu ... (vezi toată discuția)
Ajutor - refuz livrare marfa achitata integral AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am avut un contract de livrare si montaj parchet incheiat intre o societate comerciala si firma la care lucrez. Colaborarea dura de ceva timp, ... (vezi toată discuția)