avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare angajare persoana cu handicap accentuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare angajare persoana cu handicap accentuat

O persoana care are handicap accentuat poate lucra cu contract de muncă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 18 Ianuarie 2017
Buna ziua,

Depinde daca handicapul este compatibil cu felul muncii. Daca vorbim despre o persoana oarba, aceasta nu va putea sa lucreze la aparate de sudura.
Legea 448/2006
art.78
(1) Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale şi capacităţii de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeţean sau al sectoarelor municipiului Bucureşti.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa lucrez? ely8 ely8 Persoana adulta, grad 2 accentuat. As dori da lucrez, Mi se da voie sa fiu salariata si in ce conditii? adica voi pierde indemnizatia de 274 daca voi lucra? (vezi toată discuția)
Dreptul la incadrarea in munca Mangeavas camelia Mangeavas camelia O persoana cu grad de handicap accentuat are dreptul la incadrare in munca de 4 ore sau 8 ore? (vezi toată discuția)
Angajare dupa pensie de invaliditate valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, O persoana care a avut pensie de invaliditate grad accentuat se poate angaja dupa trecerea de la pensia de invaliditate la pensia de limita de ... (vezi toată discuția)